AP'den Brexit'e geçit yok!

Avrupa Parlamentosu Brexit Yönlendirme Grubu'ndan yapılan açıklamada, "İngiliz hükümetinin son teklifinin AP'nin onay vereceği bir anlaşma için temel oluşturmadığını düşünüyoruz." denildi.

DÜNYA 04.10.2019, 00:48 05.10.2019, 12:34
AP'den Brexit'e geçit yok!

AP Brexit Yönlendirme Grubu, İngiltere'nin yeni teklifinin bir anlaşma için temel oluşturmadığını duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "İngiliz hükümetinin son teklifinin AP'nin onay vereceği bir anlaşma için temel oluşturmadığını düşünüyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, teklifin gerçekten çözüme kavuşturulması gereken konuları ele almadığı kaydedilirken, özellikle Hayırlı Cuma Anlaşması'nın korunması, tüm Ada'nın ekonomisi ve Ortak Pazar'ın bütünlüğünün önem taşıdığı belirtildi.

Avrupa Parlamentosu'nun "işlevsel ve yasal olarak uygulanabilir ciddi çözümleri" ele almaya açık olduğu belirtilen açıklamada, İngiltere'nin yeni teklifinin bu koşulları karşılamadığı ve ortak çıkarlara hizmet etmediği değerlendirmesine yer verildi.

Brexit süreci

İngiltere, 2016'daki referandumda yüzde 48'e karşı yüzde 52 oyla AB'den ayrılma kararı vermişti.

Fakat eski Başbakan May'in AB ile vardığı anlaşma, 3 kez oylanmasına karşın parlamentoda kabul edilmemişti. Brexit, "muhtemel bir anlaşmasız ayrılığı" engellemek için önce 22 Mayıs'a daha sonra da 31 Ekim'e ertelenmişti.

İngiliz Parlamentosu, anlaşmasız bir ayrılığı engellemek için Johnson'ı AB'den yeni bir erteleme istemeye mecbur bırakan bir yasayı kabul etmişti.

Şmdiye değin bu yasaya uyacağına dair bir açıklama yapmayan Johnson, anlaşmasız da olsa 31 Ekim'de Brexit’i gerçekleştireceğini belirtiyor.

Yorumlar (0)