AP'de ölü sessizliği!

Avrupa Parlamentosu binasına, koronavirüsten (Covid-19) dolayı deyim yerindeyse tam bir ölü sessizliği hakim.

DÜNYA 11.03.2020, 13:20
AP'de ölü sessizliği!

Bir zamanlar yoğunluktan ve sesten geçilmeyen AP (Avrupa Parlamentosu) koridorları, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle 100'den fazla programın iptal edilmesinin ve personellerinin evlere gönderilmesinin ardından sessizliğe gömüldü.

Fransa'nın Strazburg şehrinde bu hafta toplanması planlanan Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakaları sebebiyle istisnai olarak dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirildi.

Normalde hafta boyunca sürmesi planlanan oturumlar, alınan tedbirler nedeniyle sadece dün yapıldı.

Avrupa Parlamentosu (AP), yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde, 100'den fazla etkinliğini iptal etti. Ayrıca, Covid-19'dan etkilenen ülkelere yakın zamanda ziyarette bulunan üyelerin dönüşlerinden itibaren 14 gün boyunca parlamento binalarına girişinin yasaklanacağı ilan edildi.

Bunun üzerine Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, hafta sonunu çok sayıda Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakasının görüldüğü İtalya'da geçirmesi sebebiyle tedbiren kendini evinde karantinaya aldı.

Faaliyetlerin en aza indirildiği, ziyaretçi girişinin durdurulduğu Avrupa Parlamentosu (AP) binası koridorları bugün diğer günlerin aksine bomboş kaldı.

Sessizliğe bürünen binaya girip çıkan kişilerden, kimlik bilgilerinin yanı sıra daha önce Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi yapılıp yapılmadığı gibi soruların yer aldığı bir form doldurmaları isteniyor. 

Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) kurumu olan EDA (Avrupa Savunma Ajansı), Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve Avrupa Birliği (AB) Konseyinde de Covid-19 vakaları tespit edilmişti.

NATO binasında da bazı personellerde Covid-19 saptanmıştı.

Yorumlar (0)