Anonymous, Rus sitelerine savaş açtı

Dünyaca ünlü hacker topluluğu Anonymous, Rusya ulusal haber ajansının da aralarında bulunduğu pek çok Rus sitesine siber saldırı başlattı. Topluluk, onlarca sitesinin devre dışı bırakıldığını duyurdu. 

DÜNYA 25.02.2022, 15:25 27.02.2022, 10:05
Anonymous, Rus sitelerine savaş açtı

Uluslararası düzeyde ünlü olan hacker topluluğu Anonymous, Rusya Savunma Bakanlığı, Rus hükümeti, Rusya resmi haber ajansı ve pek çok Rus sitesine yönelik siber saldırı düzenledi. Ukrayna’nın yanında olduğunu bu şekilde duyuran topluluk, siber saldırıların devam edeceği yönünde sinyaller verdi. 



“Rusya’ya karşı resmi savaşın içindeyiz” 

Anonymous, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, topluluk olarak Rusya’ya karşı resmi siber savaş başlattıklarını duyurdu ve “Ukrayna” etiketini kullandı. Ukrayna’yı destekleyenlerin attığı pek çok dildeki mesajlara karşılık bir mesaj daha yayınlayan Anonymous, tüm mesajları okuduklarını ve Ukrayna’nın yanında olan herkese teşekkür ettiklerini belirtti. 



Rusya, saldırıları doğruladı 

Rusya resmi haber ajansı, hacker grubunun saldırılarını doğruladı. Bazı sitelerin yavaşladığı ancak bazı sitelerin de saatler boyunca devre dışı kalacağı bildirildi. 

Yorumlar (0)