"Anlaşmasız Brexit ihanet olur"

İngiltere’nin eski Maliye Bakanı Philip Hammond, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden anlaşmasız şekilde ayrılmasının 2016 yılında yapılan AB referandumu sonuçlarına yapılmış bir ihanet olacağını söyledi.

DÜNYA 14.08.2019, 15:04
"Anlaşmasız Brexit ihanet olur"

İngiltere’nin eski Maliye Bakanı Philip Hammond, İngiliz The Times gazetesi için yazdığı makalede İngiliz hükümetinin AB’ye kabul edilemez önerilerde bulunarak yeni bir anlaşma şansını ortadan kaldırdığını söyleyerek, “Tedbir maddesinin anlaşmadan tamamen çıkarılması isteği, sıkı pazarlıktan bir enkaza çark etmektir.” diye konuştu.

 

"BU ÇOK GÜLÜNÇ"

Anlaşmasız ayrılığı reddetmenin İngiliz halkının iradesine karşı çıkmak anlamına gelmediğini kaydeden Hammond, “İngiliz halkı bir anlaşma yoluyla Brexit’in gerçekleşmesi için oy kullandı. Küçük bir oy farklı ile bu istek ortaya kondu. İnsanlara en büyük ticaret ortağımız AB ile çıkış anlaşmasının kolay bir şekilde yapılabileceği söylendi. Şimdi sanki insanlar, 2016 yılında anlaşmasız şekilde ayrılmak için oy kullanmış gibi yapmak gerçekliğin gülünç bir halidir.” dedi.

"ANLAŞMASIZ BREXIT İÇİN BİR YETKİ VERİLMEDİ"

İngiliz halkının 2016 yılında yapılan AB referandumunda oyunu anlaşmasız bir ayrılık için vermediğini söyleyen Hammond, “Net olalım. Bugün görünen o ki, Brexit’in anlaşmasız bir şekilde gerçekleşmesi için ne genel ve de parlamento tarafından verilen bir yetki yoktur. Sert çıkıştan yana olanlar en çok gürültüyü çıkaranlar olsa da, parlamentoda sayıları en fazla olan değiller. Anlaşmasız ayrılık 2016 yılında yapılan AB referandumu sonuçlarına yapılan bir ihanet olacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Daha önce İngiliz parlamentosu tarafından üç kez reddedilen anlaşmada yer alan tedbir maddesi, AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti ile İngiltere'ye bağlı Kuzey İrlanda arasına Brexit'i ardından fiziki sınır girmesini önlemeyi hedefliyordu. 

Yorumlar (0)