Angelina Jolie’den Afganistan yorumu: “ABD, bunu asla yapmamalıydı” 

ABD’li güzel oyuncu Angelina Jolie, Afganistan ve ABD ilişkileri hakkında ilk yorumunu yaptı. “ABD, Afgan sivil toplumu ve Afgan kadınlarının dışlandığı müzakerelere dahil olmamalıydı.” ifadelerini kullanan Jolie, “Afgan kadınları düşünüyorum.” dedi. 

DÜNYA 07.09.2021, 16:07
Angelina Jolie’den Afganistan yorumu: “ABD, bunu asla yapmamalıydı” 

Hollywood’un güzel oyuncusu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Özel Temsilcisi Angelina Jolie, ABD ve Afganistan hakkında yorumlarda bulundu. Afganistan’daki gelişmeleri sistematik bir siyasi başarısızlık olarak gördüğünü ifade eden Jolie, “Afganistan’daki durum, münferit bir vaka değil. Onlarca senedir insan haklarının ihmal edilmesi, iyi düşünülmüş insan hakları temelli müdahalelerin olmaması ve uluslararası sistemin çöküşü niteliğindedir.” cümlelerini aktardı. 



“20 sene öncesinden daha kötü” 

Jolie: “Tüm dünya, 20 sene öncesinden daha kötü durumlarla karşı karşıya. Daha fazla çözülmemiz çatışmamız ve milyonlarca daha fazla mültecimiz var. ABD, Afgan sicil toplumu ve Afgan kadınlarının neredeyse tamamen dışlandığı müzakerelere asla dahil olmamalıydı. Bunu hiç yapmamalıydık.” 



“Afgan kadınları ve kızları düşünüyorum” 

Jolie: “İşe veya okula gidip gidemeyecekleri bile bilinmeyen tüm Afgan kadınları ve kızları düşünüyorum. Özgürlüklerini kaybedeceklerinden endişe eden genç Afganları düşünüyorum.” 

Yorumlar (0)