Angela Merkel'e görkemli veda

Angela Merkel, görevinin sona ermesine sayılı günler kala Alman ordusunca gerçekleştirilen 'Grosser Zapfenstreich' töreniyle onurlandırıldı.

DÜNYA 03.12.2021, 01:33 04.12.2021, 12:08
Angela Merkel'e görkemli veda

Almanya Başbakanı, Savunma Bakanlığı'nda gerçekleştirilen törende yaptığı açıklamada, 16 senelik görevinin akabinde alçakgönüllülük ve minnettarlık hissettiğini dile getirdi.

"Son birkaç sene çok zor geçti"

Görevini önümüzdeki hafta Olaf Scholz'a devredecek olan Merkel, aradan geçen 16 senenin çoğu zaman bir hayli zorlayıcı olduğunu belirterek, "Özellikle de salgının son iki senesi, sosyal söyleme, siyasete ve bilime duyulan güvenin ne denli önemli olduğunu ve ne denli kırılgan olabileceğini çok net bir şekilde gösterdi." dedi.

'Demokrasi' vurgusu

Demokrasinin şiddet, nefret ve yanlış yönlendirmeye karşı savunulması için çağrı yapan Merkel, "Demokrasimiz, ancak kendini eleştirel bir gözle düzeltme ve inceleme kabiliyetiyle gelişir. Güven ve dayanışmadan, ayrıca gerçeklere duyulan güvenden ve bilimsel bilginin kabul edilmediği, ajitasyonun ve komplo teorilerinin yayıldığı her yerde çelişkilerin ifade edilmesi gerektiği gerçeğinden beslenir." yorumunda bulundu.

8 Aralık'ta görevinden ayrılıyor

İlerleyen süreçteki zorluklara yanıt bulma ve geleceğe şekil verme görevinin yeni hükümete devredileceğini kaydeden Merkel, Scholz'a başarılar temenni etti.

Söz konusu törene, Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier ile birlikte çok sayıda siyasetçi iştirak etti.

Almanya ordusunun 'Grosser Zapfenstreich' olarak isimlendirilen seremonisi, görevi sona eren üst düzey siyasetçiler için düzenleniyor.

Törende Merkel'in bizzat kendisi tarafından seçilen ilahiler ve parçalar çalındı. 

Alman Şansölye, 8 Aralık'ta görevini Scholz'a devredecek.













Yorumlar (0)