Angela Merkel: ABD olmadan tahliyelere devam edemeyiz

Afganistan’daki tahliye operasyonlarına ilişkin konuşan Almanya Başbakanı Merkel, “ABD olmadan tahliyelere devam edemeyiz” açıklamasında bulundu.

DÜNYA 25.08.2021, 08:54 26.08.2021, 09:25
Angela Merkel: ABD olmadan tahliyelere devam edemeyiz

Video konferans aracılığıyla Afganistan'daki durumu görüşmek için bir araya gelen G7 Liderler Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Merkel, Afganistan’daki tahliye operasyonlarında G7 liderlerinin beraber çalışmaya devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

“ABD olmadan devam edemeyiz”

ABD’nin bu konuda başı çektiğine değinen Merkel, ABD olmadan tahliye operasyonlarının devam edemeyeceğini ve bunun netleştirilmesi gerektiğini açıkladı.

Afganistan konusunda G7’nin, birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Merkel, “Her devletin, kendi işini kendi yapmasının herhangi bir yardımı olmaz” açıklamasını yaptı..

Taliban ile kurulacak ilişkilerde G7 liderlerini ortak bir tavır benimsemeye davet eden Merkel, kendi içinde G7’nin, Taliban’la ilişkilere ilişkin eylem planı hazırlayacak bir grup teşkil ettiğini dile getirdi.

“Güvenlik durumu zor”

Ayrıca Taliban ile iletişim kurulması gerektiğine de vurgu yapan Merkel, “Tahliyelere, mümkün olduğunca uzun bir süre devam etmek istediğimiz ortada, fakat güvenlik durumu buna müsaade ettiği sürece devam edebiliriz, ancak şu anda güvenlik durumu çok zor durumda" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)