Anez'in kararı İsrail'i mutlu etti

Bolivya'nın solcu ve ilk yerli devlet başkanı Evo Morales'in cunta baskısıyla istifasının ardından geçici devlet başkanı ilan edilen sağcı Jeanine Anez yönetimindeki hükümet, İsrail ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulacağını duyurdu.

DÜNYA 30.11.2019, 08:10
Anez'in kararı İsrail'i mutlu etti

Bolivya'da sağcı Jeanine Anez yönetimindeki geçici hükümet, 11 yıl sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) büyükelçi atarken İsrail ile diplomatik ilişkilerin de yeniden kurulacağını açıkladı. Bolivya’da geçici devlet başkanı ilan edilen sağcı Jeanine Anez yönetimindeki hükümet, iki ülke arasındaki ilişkilerin kopmasından 10 yıl sonra İsrail ile diplomatik ilişkilerin yeniden başlayacağını duyurdu. 

"Bolivya, İsrail ile ilişkileri yeniden kuracak"

Bolivya Dışişleri Bakanı Karen Longaric, "İsrail ile ilişkileri yeniden kuracağız" ifadelerini kullandı. Bolivya Dışişleri Bakanı Karen Longaric, diplomatik ilişkilerin devam etmesinin hem Bolivya hem de İsrail tarafı için olumlu olacağını dile getirdi.

Bolivya cephesinden bu açıklamalar gelirken, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da Bolivya'nın aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

2010'da Evo Morales Filistin'i resmen tanımıştı

Bolivya'da muhalefetin ve ordunun baskısıyla istifa eden solcu ve ilk yerli devlet başkanı Evo Morales, 2009 senesinde İsrail’in Gazze’ye saldırmasından sonra İsrail'le diplomatik ilişkilerini koparmış, 2010 senesinde ise Filistin’i resmen tanımıştı.

Yorumlar (0)