Anastasiadis’den Kıbrıslı Türklere tehdit gibi açıklama

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Kapalı Maraş’ın bir kısmının daha açılmasına ilişkin adıma karşılık olarak Kıbrıslı Türklere dair yaptırımlara hazırlandığını kaydetti. Anastasiadis ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu olan Kıbrıslı Türklerin pasaportlarını da iptale hazırlandıklarını ifade etti.

DÜNYA 25.07.2021, 22:09 25.07.2021, 22:13
Anastasiadis’den Kıbrıslı Türklere tehdit gibi açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 20 Temmuz’daki KKTC ziyaretinde Kapalı Maraş’a ilişkin açılım kararını duyurmasıyla GKRY’den Kıbrıslı Türklere tehdit geldi.

Anastasiadis yapmış olduğu basın duyurusunda KKTC’nin Kapalı Maraş’ın bir kısmının daha açılmasına karşılık olarak Kıbrıslı Türklere dair önlemler almayı düşündüklerini ifade etti. Bu önlemlerin de başında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkanı Ersin Tatar başta olmak üzere, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayanların ve ayrı bir devlet olduklarını savunanların pasaportlarını geri almak olduğunu kaydeden Anastasiadis, alınacak olan önlemlerin Yeşil Hat Tüzüğü ile anayasaya uygun olması amacıyla çalışmalara başladıklarını ve ellerinde geniş kapsamlı bir isim listesi olduğunu ifade etti.

“Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayanlar, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu elde edemezler”

Bununla beraber kendisine yöneltilen, “GKRY ve KKTC’nin arasındaki kapıları kısıtlamayı mı söylüyorsunuz?” sorusuna olumsuz yönde karşılık vererek, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayanların seyahat belgelerini geri almaktan söz ettiğini söyledi. Anastasiadis, “Seyahate ilişkin belgeleri geri almaktan söz ediyorum. Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımayan ve kendisinin devleti olduğunu söyleyen biri Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportunu elde edemez.” şeklinde konuştu.

Bununla birlikte Rum basınınca kendisine yöneltilen, yapmış olduğu açıklamayla KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı mı kast ettiğine dair soruya ise Anastasiadis, “Yalnızca onu da değil. Elimizde kapsamlı bir isim listesi bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

“Sorgulamak isteyen kişiler mahkemeye gitsin”

Anastasiadis, karara dair kimi önlemler düşündüklerini ve bu önlemlerin Yeşil Hat Tüzüğü protokolüyle uyumlu olmasını istediklerini kaydederek, “Kimi önlemlerin benimsenebileceğini düşünüyorum. Ayrıca sorgulamak isteyen olursa mahkemeye gitsin.” dedi. Ardından kendisine yöneltilmiş olan, “Mahkemeye başvursunlar derken, etkilenen kişileri mi söylüyorsunuz?” sorusunu cevaplayan Anastasiadis, “Evet. Fiilimizin yasadığı olduğu fikrinde olurlarsa mahkemeye gitsinler.” dedi.

Yorumlar (0)