Amsterdam’da sular durulmuyor: İşte hırsızların yeni taktiği…

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ATM’lere yönelik hırsızlık girişimleri arttı. Kentte son 2 haftada 6 farklı ATM patlatıldı. 

DÜNYA 15.08.2022, 10:19 15.08.2022, 16:37
Amsterdam’da sular durulmuyor: İşte hırsızların yeni taktiği…

Son 2 haftada görülen bu durum, www.uccgrp.com, kent halkında da paniğe sebep oldu. Amsterdam’daki son ATM hırsızlığı bu sabah saatlerinde yaşandı. Osdorp ve Schiedam bölgesinde yer alan iki ATM, hırsızlar tarafından patlatılarak soyuldu. Böylelikle temmuz ayından bu yana hırsızların patlattığı ATM sayısı 10’a yükselmiş oldu. 

Patlama sonrası yangın çıktı

Emniyet birimleri tarafından yapılan açıklamada, Osdorp bölgesindeki patlama sonrası olay yerinde yangın çıktığı belirtildi. Bunun yanı sıra ATM’nin bulunduğu binada da büyük çaplı hasar meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen polis ekipleri, güvenlik amacıyla çevredeki 20 evi geçici olarak boşalttı. Konuya ilişkin detayları paylaşan görgü tanıkları, patlamanın sabah saat 05.00 sıralarında gerçekleştiğini ve 3 defa patlama sesi duyduklarını belirttiler. 

Yarım saat arayla 2 soygun

Edinilen bilgilere göre soygun sonrası 2 siyah giyimli şüpheli şahıs motorla bölgeden kaçtı. Bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Schiedam’daki patlamanın ise bu olaydan yarım saat sonra yaşandığı öğrenildi. Bir marketin içinde yer alan ATM’yi hedef alan hırsızlar, soygun sonrası kayıplara karıştı.

Halkın korkulu rüyası haline geldi

Son dönemde patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen ATM soygunları, kent halkını tedirgin ediyor. Temmuz ayından bu yana 10’uncu kez ATM patlatan hırsızlar, Amsterdam polisi tarafından her yerde aranıyor. Ülkede 2019 yılından bu yana ATM hırsızlığı katlanarak artıyor. Bu durum sebebiyle bir ara radikal bir karar alan Hollanda hükümeti, ATM’leri gece saat 23.00 ile sabah saat 07.00 arasında kullanım dışı bırakmaya karar vermişti. Ayrıca vatandaşların güvenliği için birçok ATM de yoğun olan bölgelerden daha sakin bölgelere taşındı. Kısa süre önce de Hollanda’nın üç büyük bankası olan ABN Amro, ING ve Rabobank, ortak ATM’lerin kullanıldığı bir sistem oluşturarak ATM sayısını azaltmıştı.

Yorumlar (0)