Amphan iki ülkeyi yerle bir etti: 89 ölü, 3 milyon kişiye tahliye!

Bangladeş ile Hindistan'ın kıyı kesimlerinde etkili Amphan Kasırgası'nda yaşamını yitirenlerin sayısı 89'a ulaştı. 

DÜNYA 21.05.2020, 15:16 21.05.2020, 15:22
Amphan iki ülkeyi yerle bir etti: 89 ölü, 3 milyon kişiye tahliye!

Bengal Körfezi'nde ortaya çıkan ve hızı saatte 185 kilometreye kadar ulaşan Amphan Kasırgası nedeniyle birçok ev ile ekili alan hasar görürken, ağaçlar köklerinden söküldüğü fark edildi. 

Hindistan'ın Batı Bengal eyaleti Başbakanı Mamata Banerjee, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, eyalette felaket sebebiyle 72 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

Banerjee, Amphan Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin ailelerine yaklaşık 3 bin 300 dolar tazminat verileceğini ifade etti. 

"Üç krizle karşı karşıyayız"

Amphan Kasırgası'nın eyalet genelinde yaklaşık 13 milyar dolar hasara neden olabileceğine dikkat çeken Banerjee, "Üç krizle karşı karşıyayız. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19), evlerine dönmekte olan binlerce göçmen işçi ve şimdi de kasırga." diye konuştu.

"Daha önce böyle bir şey görmedik veya işitmedik"

Batı Bengal'in başkenti Kalküta'da ise evlerin çatılarının uçtuğu görüldü. Kalküta'nın büyük bir kısmı, havalimanı dâhil olmak üzere sular altında kaldı.

Kalkütalı taksi şoförü Cavid Han, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Daha önce böyle bir şey görmedik veya işitmedik. Pencereler sarsıldı, ev sallandı, dışarıda ağaçların bazıları yerlerinden söküldü. Öleceğimizi düşündük." ifadelerini kullandı. 

Odişa eyaletinde 2 kişi hayatını kaybetti. Odişa'da 100 binden fazla kişi, Batı Bengal'de ise 500 bin kişi ise barınaklara gönderildi. 

Bangladeş genelinde Amphan Kasırgası sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e çıktı. 

Yetkili kişiler, yüzlerce köyü su bastığını ve yaklaşık 1 milyon kişinin elektriksiz kaldığını söyledi. 

Amphan Kasırgası sebebiyle Hindistan ve Bangladeş'te yaklaşık 3 milyon kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Yorumlar (0)