"Amerikan hastanesi" de Filistin'i böldü

Filistin yönetimi, Gazze'de Amerikan Sahra Hastanesi kurulmasına karşı çıkıyor. Hamas ise bunun sadece bir insani yardım olduğunu düşünüyor ve hastaneye olumlu bakıyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bu tür icraatların, Yüzyılın Anlaşması'nın parça parça uygulamaya girdiğini ispat ettiğini söyledi.

DÜNYA 07.12.2019, 07:40
"Amerikan hastanesi" de Filistin'i böldü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze'de Amerikan Sahra Hastanesi kurulmasına kabul etmediklerini ve buna izin vermeyeceklerini kaydetti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah kentinde düzenlenen FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) İcra Komitesi Toplantısı'nda, Gazze'de kurulmasına başlanan Amerikan Sahra Hastanesine ilişkin sert açıklamalar yaptı.

Gazze'de Amerikan Sahra Hastanesi kurulmasına izin verilmeyeceğinin altını çizen  Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Bu türden icraatlar, Yüzyılın Anlaşması'nın parça parça uygulamaya girdiğini ispatlıyor." ifadelerini kullandı. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, El-Halil şehrinde İsrail'in kurmaya çalıştığı yeni gayrimeşru yerleşimler ve kolonilere dair ise şunları söyledi:
"Bu susulması mümkün olmayan bir konudur, bu türden durumların uygulanması sürdürülecek olursa, İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile aramızda anlaştığımız yazılı tüm anlaşmalar iptal edilecektir."

Gazze'nin kuzeyinde İsrail ile sınır bölgesi üzerinde Amerikan Sahra Hastanesi kurulmak isteniyor. Amerika Birleşik Devletleri'nden "Friend Ships" adlı bir sivil toplum kuruluşu aracılığıyla yürütülen proje, Gazze'deki direniş grupları ile Mısır ve İsrail arasında gerçekleşen güvenlik mutabakatı çerçevesinde oluşturulmak isteniyor.

Hamas olumlu bakıyor

Ramallah'ın karşı çıktığı Amerikan Sahra Hastanesi'ne, Gazze'deki başta Hamas olmak üzere direniş hareketleri ise olumlu bakıyor. Sağlık alanında büyük sorunlar yaşayan Gazze'de Hamas ve çeşitli direniş hareketleri, çalışmanın insani yardım amaçlı olduğunu ve konunun bir güvenlik sorunu oluşturmayacağını düşünüyor.

Yorumlar (0)