Amerikan askerleri Rus askerlerinin önünü kesti!

Dün Suriye'de sıcak saatler yaşandı. Amerikan askerleri Rus askerlerinin önünü keserek varmak istedikleri noktaya ulaşmalarına engel oldu.

DÜNYA 04.06.2020, 08:24
Amerikan askerleri Rus askerlerinin önünü kesti!

Suriye'de Rusya ile Amerika arasında zaman zaman gerginlik yaşanmaya devam ediyor. Amerikan ordusunun varlığına rağmen Fırat Nehri'nin doğusundaki PKK/YPG işgalindeki Kamışlı ilçesinde yayılmaya çalışan Rus askerleri ABD engeline takılıyor.

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre, Rus ordusu Kamışlı ilçesinin doğu tarafına geçerek, Türkiye sınırına yakın bölgede ilk askerî noktasını oluşturmak için çaba sarf ediyor.

3 Rus komutan Kamışlı'ya indi

Rusya'nın Türkiye sınırına yakın bölgede askerî nokta oluşturma planını gerçekleştirme kapsamında içinde üst düzey 3 Rus komutanın bulunduğu bir helikopter dün sabah saatlerinde Kamışlı ilçesine bağlı ve ilçenin doğusunda yer alan Kasr Dib köyünde bir okula indi.

Kasr Dib köyündeki okulu Rus ordusunun bir askerî noktası yapmak isteyen Ruslar, Kamışlı merkezden 3 Rus komutanın indiği bu okula, içinde 30 dolaylarında Rus askerin bulunduğu 13 zırhlı araç gönderdi.

Amerikan askerleri önlerini kesti

Öğle saatlerine yaklaşıldığında ise askerî ve lojistik malzeme taşıyan bir başka Rus konvoyu, Kamışlı merkezden Kasr Dib köyündeki okula doğru hareket etti fakat askerî ve lojistik malzeme taşıyan bu konvoy, okula ulaşamadan Amerikan askerleri tarafından yolları kesilerek geri dönmeye zorlandı.

Helikopterle Kasr Dib köyündeki okula inen Rus komutanların ve Rus askerlerinin ise henüz köyden ayrılmadıkları ve bekleyişlerini sürdürdükleri öğrenildi.

Suriye'de Rusya-ABD sürtüşmeleri

Rus askerleri 2020 yılının başından bu tarafa Kamışlı'nın kuzeydoğusundaki petrol sahalarının bulunduğu Rümeylan bölgesine geçmek istiyor. Ancak Rusya askerî konvoyları her defasında Amerikan askerleri tarafından önleri kesilerek durduruluyor ve geri dönmeye zorlanıyor. Büyük bir çatışma yaşanmasından çekinen Rus askerleri, her engelleme sonrası geri dönmek zorunda kalıyor.

Ruslar da misilleme yapıyor

Zaman zaman da Rusya, Amerikan ordusuna misilleme yapıyor. 2020 yılının Mayıs ayı başlarında Rus askerleri, ilk kez, Kamışlı ilçesi bölücü terör örgütü YPG/PKK işgali altında olmasına ve kapılarını Amerikan askerlerine açık tutmasına rağmen Kamışlı ilçe merkezine doğru giden Amerikan askerlerini durdurmuş ve misilleme yapmıştı. Bu misilleme sonrası Amerikan ordusu güçleri, Rümeylan'a geri dönmek zorunda kalmıştı.

suriye abd askerleri rus askerleri

Yorumlar (0)