Amerikalı Senatör’den Türkiye’ye “vefasız müttefik” çıkışı

Türkiye'yi "vefasız bir müttefik" olarak değerlendiren Amerikalı Demokrat Senatör Chris Van Hollen, “Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği kabul edilmemesi halinde, Ankara'ya F-16 satışı yapılmayacaktır” dedi.

DÜNYA 01.02.2023, 14:14
Amerikalı Senatör’den Türkiye’ye “vefasız müttefik” çıkışı

Washington'da Al Monitör'ün gerçekleştirdiği bir panelde konuşan Amerikalı Demokrat Senatör Chris Van Hollen, Türkiye hakkında konuştu.

“F-16 satışı yapılmayacaktır”

İsveç ve Finlandiya’nın NETO üyeliği hakkında konuşan Demokrat Partili Van Hollen, "Türkiye iki İskandinav ülkesinin üyeliğine onay vermeden F-16 satışı için onay alamayacaktır. Eğer Türkiye tarafı İsveç ve Finlandiya'nın sürecini onaylamazsa, Türkiye'ye F-16 satışı gerçekleştirilmeyecek" dedi.

Türkiye'yi "vefasız bir müttefik" şeklinde değerlendiren Maryland Senatörü Van Hollen, Kongre içerisinde de F-16 hususunda çoğunluğun aynı görüşe sahip olduğunu ifade etti.

NATO üyeliklerinin onaylanmaması durumunda F-16 satışının çok düşük bir olasılığı olduğunu aktaran Hollen, "AB ortaklarımızla beraber daha fazla koordinasyon içerisinde bulunmalıyız. Eğer Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO'ya girişinin önünde durmaya devam ederse potansiyel şekilde farklı yaptırımları göz önüne almamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)