Amerikalı kadın saçlarıyla Rekorlar Kitabı'na girdi

Amerikalı Simone Williams afro saçlarının kapladığı alanla Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı.

DÜNYA 05.12.2020, 17:59 06.12.2020, 14:31
Amerikalı kadın saçlarıyla Rekorlar Kitabı'na girdi

Amerika Birleişk Devletleri'nin Brooklyn bölgesinde yaşamına devam eden Simone Williams afro saçlarıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Simone Williams'ın saçları yaklaşık olarak 20,5 cm uzunluğunda ve 22,5 cm genişliğinde, çevresi ise 147 cm e kadar varıyor.

Bundan bir önceki rekorun sahibi ise Louisiana eyaletinin New Orleans şehrinde sosyal hizmetler görevlisi olarak yaşamını sürdüren Aevin Dugas'a aitti. Dugas, çapı 132 cm'yi bulan afrosuyla birlikte 8 yıl boyunca rekoru elinde barındırdı.

"Afrosunu gördüğümde şaşırıp kaldım"

Willams, Dugas'ın kendisine nasıl ilham olduğunu paylaşarak şunları söyledi:

"Google'a 'dünyanın en büyük afro saç'ı yazdığım zaman Aevin Dugas'ın afrosuyla karşılaştım ve şaşırıp kaldım. O dönemde saçlarım onunkini yanından dahi geçmiyordu. Fakat afrolarıyla tanınmasını çok sevdim ve başkalarının da tanınabilme şansının olabildiğine inandım. 

"9 senede saçlarımı uzattım"

Williams 9 senede saçlarını uzatarak, ortaokuldan üniversite başlayana dek perma ve düzleştirici kullandığını söyleyerek, "Saçlarımı doğal haliyle beraber uzatmaya 23 yaşımdayken karar vermiştim. Kuaföre harcamış olduğum parayı biriktirdim ve ilk taşınacağım dairenin masraflarını ödemek istedim."

"İki haftada bir kez yıkıyorum"

Williams sözlerine, "Saçlarımı iki haftada bir kere yıkıyorum. Kurumasıysa 6 saati geçiyor çünkü saçlarımın zarar görmemesi için makine kullanmıyorum." cümlelerini ekledi.

Yorumlar (0)