Amerika’daki hastanelerde aşısızlara ilk işten çıkarmalar başladı

Amerika’da faaliyet gösteren bir hastane zinciri kovid-19 aşısı olmayı reddeden toplamda 175 çalışanını işten çıkardı. Kararın yakın zamanda diğer sağlık kuruluşlarında da hayata geçirilmesi bekleniyor.

DÜNYA 29.09.2021, 09:24 29.09.2021, 18:01
Amerika’daki hastanelerde aşısızlara ilk işten çıkarmalar başladı

Tüm dünyada koronavirüs tedbirlerinin halen devam ettiği bugünlerde; Amerika’da bir hastane zincirinden gelen bir haber çok konuşuldu.

Aşısızların pandemisi olarak adlandırılan son dalgada, çok daha bulaşıcı varyantlarla mücadele eden sağlıkçılar için radikal bir karara imza atıldı. Novant Health adlı bir hastane grubu bir açıklama yaparak, aşısını yaptırmayan 175 çalışanının sözleşmelerini feshettiklerini söyledi.  

Çıkarmaların devamı gelebilir

Sadece işten çıkarmayla kalmayan sağlık kuruluşu, ayrıca tıbbi veya dini nedenlere aşı yaptırmayan kişiler için de her hafta bir kovid-19 testi yapılması ve çalışma saatleri içinde N95 maskesi ile göz koruması kullanmayı şart koşan yeni uygulamaları devreye soktu.

 Toplamda 35 bin çalışanı bulunan hastane grubu, geçen hafta konuyla ilgili olarak henüz aşı yaptırmadıkları belirlenen 375 çalışanına önce 5 gün uzaklaştırma cezası vermiş, buna rağmen hala aşı olmayanların sözleşmelerinin iptal edileceğini kendilerine duyurmuştu.  

Tanınan süre doldu

Novan Health adlı sağlık grubu, ilk uyarısını geçtiğimiz 22 Temmuz’da yapmış ve 15 Eylül’e kadar aşıların tamamlanması gerektiği konusunu çalışanlarına ifade etmişti.

 Daha önce Teksas’ta bulunan Methodist Hastanesi de aynı şekilde aşıyı reddeden 150 sağlık çalışanın işine son vermişti.

ABD Başkanı aşıyı zorunlu hale getirdi

Amerika Başkanı Joe Biden’da yeni aldıkları kararla en az 100 kişinin çalıştığı işyerlerine aşıyı zorunlu hale getirdiklerini açıklamış, personelini aşılatmayan huzurevlerine de yapılan yardımların iptal edileceğini belirtmişti.

Yorumlar (0)