Amerika göçmenlere desteğini kesecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, göçmenlere devlet desteğini kesen ve oturum izni vermeyen yeni düzenlemeye hazırlanıyor.

DÜNYA 12.08.2019, 22:29
Amerika göçmenlere desteğini kesecek!

Konuya ilişkin açıklama Beyaz Saray'dan geldi. Yapılan açıklamaya göre, Amerikalı vergi mükelleflerini ve yardıma muhtaç olanlar için ayrılan sosyal güvenlik yardımlarını korumak amacıyla yeni bir düzenleme getirilecek.

Hazırlanan yeni düzenlemeye göre yardıma muhtaç göçmenlere devlet desteği de kesilecek, oturum izni de verilmeyecek.

Gerekçe: Kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensinler!

Beyaz Saray'ın açıklamasında, "Bu adım, Amerika Birleşik Devletleri'ne gelmek isteyen göçmenlerin kendi ayakları üzerinde durmasını ve devletin sağladığı sosyal güvenlik desteğine dayanmamasını sağlayacak." denildi.

Açıklamada, gelir seviyesi düşük göçmenlerin artık Amerika Birleşik Devletlerinden sağlık sigortası, gıda veya barınma yardımı gibi destekler almasının engelleneceği kaydedilerek, ABD devletinden hâlâ yardım alan oturum hakkı sahiplerinin vatandaşlık işlemlerinin yapılmayacağı ve ülkeden gönderilebileceğine vurgu yapıldı.

Yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'un göçmenlerin devlet desteğine bağlı olmalarını önlemek istediğinin altı çizilerek şöyle denildi:
"Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası, Amerika Birleşik Devletlerine gelmek isteyen herkesin bu kurala uyması gerektiğini ortaya koyuyor. Bu yasa kapsamındaki hukuki gereklilik uzun zamandır uygulanmadığından Amerikalı vergi mükelleflerine büyük yük biniyordu."

Ayrıca düzenlemenin, çarşamba günü imzalanacağı ve 60 gün içerisinde yürürlüğe gireceği bilgisi de açıklamaya eklendi.

Göçmenlik kurumlarından tepki var!

Diğer taraftan sivil toplum kuruluşları ve göçmen dernekleri, göçmenlere devlet desteğini kesen ve oturum izni vermeyen yeni düzenlemeye tepki gösterdi.

Sivil toplum örgütleri, düzenlemenin, yardıma ihtiyacı olan göçmenlere büyük zorluklar yaşatacağı uyarısı yaptı.

Ulusal Göçmenlik Hukuk Merkezi yöneticisi Marielena Hincapiee ise yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Bu düzenleme, özellikle hayati önem taşıyan sağlık hizmetleri ve gıda yardımı alan göçmenlerin üzerinde büyük etki yapacak. ABD, bunun getireceği zarardan yıllarca kurtulamaz."

Yorumlar (0)