Amerika'dan İran'a yeni yaptırımlar

Washington yönetimi, İran'ın inşaat sektörü ile bazı önemli materyallerin ticaretini hedef alan yeni yaptırımlar uyguladı.

DÜNYA 01.11.2019, 07:13
Amerika'dan İran'a yeni yaptırımlar

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetimi, İran'ın inşaat sektörü ile askerî alanlarda kullanılan bazı önemli materyallerin ticaretini hedef alan yeni yaptırımlar getirildiğini belirtti.

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran yönetimine yönelik yaptırım rejiminin sıkılaştırılmaya devam edeceğinin altı çizildi.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yazılı açıklamasında, İran Devrim Muhafızlarının elinde veya etkisinde olduğunu ifade ettiği inşaat sektörünün hedef alındığını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ayrıca, İran'ın nükleer ve balistik füze programında kullanılan 4 materyalin ticaretinin de yaptırım kapsamına dâhil edildiğini kaydetti.

Amerika daha önce de İran'ın finansal yapısını hedef alarak İran Merkez Bankasını yaptırım listesine almıştı. ABD yönetimi ayrıca İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve İran Devrim Muhafızları Ordusunu da yaptırım listesine almıştı.

Yorumlar (0)