Amerika'da seçim korkusu! Tahta plakalarla...

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bugün gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerinden önce işletmeciler, güvenlik amaçlı binaların hem girişlerini hem de camlarını tahta plakalar ile kapattılar. 

DÜNYA 03.11.2020, 09:55 03.11.2020, 16:46
Amerika'da seçim korkusu! Tahta plakalarla...

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Minnesota eyaletinde siyasi George Floyd'un polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde dalga dalga yayılan ve birçok iş yerinin yağmalanmasına neden olan gösteriler, başkanlık seçimlerinden önce işletmecilerin yine kaygılanmalarına neden oldu. 

Başkanlık seçimlerinden önce Washington'da bulunan bankalar, mağazalar ve iş yerlerinin bulunduğu binalar, gerçekleşmesi muhtemel gösterilere veya yağmalama olaylarına karşı yoğun bir şekilde tedbir almaya başladı. 

Öte yandan, New York'ta bulunan işletmecilerin de kaygılandığı, bu nedenle burada da farklı güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. New York'ta güvenlik güçlerinin, vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundukları fark edildi. 

İşletmeciler tarafından binaların hem girişleri hem de camları tahta plakalar ile kapatıldı. Ayrıca, başkanlık seçimlerinden önce ve sonra çalışacak olan güvenlik personelinin sayısının artırıldığı ifade edildi. 

Diğer yandan FBI (Federal Soruşturma Bürosu), başkanlık seçimlerinin ardından yağmalama ve şiddet içerikli protesto olaylarına karışan kişilerin ciddi bir şekilde izleneceğini ve söz konusu kişilere gereken yaptırımların uygulanacağını bildirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın 2016 senesinde başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından ülke genelinde şiddet içerikli gösteriler düzenlenmiş, birçok iş yeri yağmalanmış ve çok sayıda aracın da yakıldığı görülmüştü. 

Yorumlar (0)