Amerika Başpiskoposu Türkiye için endişeliymiş!

Amerika Başpiskoposu Elpidophoros, Türkiye'deki Hristiyan azınlıklar ve Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesine ilişkin endişeli olduğunu kaydetti.

DÜNYA 24.09.2020, 22:43
Amerika Başpiskoposu Türkiye için endişeliymiş!

Amerika Başpiskoposu Elpidophoros'tan Türkiye'ye ilişkin hadsiz bir açıklama geldi. 

Doğu Akdeniz konusunda Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın tüm dünyaya Türkiye'yi şikayet etmesiyle devreye şimdi de Amerika Başpiskoposu Elpidophoros girdi.

"Türkiye'nin saldırgan tutumuna ilişkin kaygı duyuyoruz"

ABD'nin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun kabul etmiş olduğu Elpidophoros, 'Türkiye'nin Kıbrıs ve Yunanistan'a karşı gittikçe artan saldırgan tutumuna ilişkin kaygı duyuyoruz." açıklamasında bulundu.

Elpidophoros, Mike Pompeo'nun Atina'ya yapması beklenen ziyaretin öncesinde gerçekleşen toplantıda, 'Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'deki azınlığın haklarını, hukukun üstünlüğünü, Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye için barışı korumalı" ifadelerini de kullandı.

Doğu Akdeniz meselesine de yorum yaptı

Görüşmeden sonra Doğu Akdeniz meselesine ilişkin de Elpidophoros, "Amerikan-Yunan toplumunun Türkiye'nin Kıbrıs ve Yunanistan'a karşı giderek artan saldırgan tutumuna dair artan kaygılarımı ifade etme fırsatım oldu. 

Dışişleri'nden Amerikan hükümetinin Ekümenik Patriklik, Türkiye'deki tüm dini azınlıklar ve Rum cemaati için desteğini aradım." dedi.

Yunan din adamı, 22 Haziran 2019 tarihinde Amerika'nın Rum Ortodoks Başpiskoposu olmuştu.

Yorumlar (0)