Amazon’da değer kaybı rekoru! Tarihinde görülen en yüksek rakam

İnternet alışverişlerinin en çok tercih edilenlerinden olan Amazon, Haziran 2021 senesinden bu yana kadar 1 trilyon dolar değer kaybı yaşadı. Firma şu zamana kadarki en büyük değer kaybı rekorunu kırdı.

DÜNYA 10.11.2022, 15:46 11.11.2022, 09:24
Amazon’da değer kaybı rekoru! Tarihinde görülen en yüksek rakam

Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan internet alışveriş sitesi olan Amazon, firma değerini 1 trilyon dolara çıkaran ilk şirketlerden bir tanesi olmuştu. Firmanın değeri ilk olarak Haziran 2021 tarihinde 1 trilyon 882 milyar doları görmüştü. Fakat firmanın mevcut durumdaki değeri ise 878 milyar dolara kadar düştü. Bu şekilde Amazon yaklaşık 1 trilyon dolar değer kaybına uğramış oldu.

Gözler ABD borsasında

Jeff Bezos'un kurduğu e-ticaret firması değer kaybı listesinde 1 trilyon dolar sınırını geçen ilk şirket oldu. Fakat bu durum yalnızca Amazon ile ilgili bir kayıp olarak görülmüyor. ABD borsasını da yakından ilgilendiren bu olay, geçtiğimiz seneden bu yana birden fazla firmanın değer kaybı yaşadığını da gösteriyor.

Benzer süreler içerisinde Microsoft’ta 900 milyar dolar kadar bir değer kaybı gördü. Bu markayı diğer teknoloji devi Facebook ve Apple takip etti.

Teknoloji devleri değer kaybı yaşıyor

Son çeyrekte gelirini açıklayan Amazon, beklentileri tam olarak karşılayamamıştı. Şirketin yatırımcıları bu yaşananlardan memnuniyet duymayınca Amazon'un değer kaybı diğer firmaları da geçti.

Diğer taraftan Facebook ve Microsoft gibi teknoloji şirketleri işten çıkarma politikasını izliyor. Bu duruma örnek olarak Facebook (Meta) CEO'su Mark Zuckerberg, 11 bin kişiyi işten çıkarmıştı. Amazon ise şu ana kadar işten çıkarma açıklamadı.

Yorumlar (0)