Amazon yangınlarından sorumlu tutulmuştu... Açıklama geldi!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun, Amazonlar'da çıkan yangınlar nedeniyle Leonardo DiCaprio'yu suçlamasının ardından Oscar sahibi yıldızdan yanıt geldi. 

DÜNYA 01.12.2019, 17:19 01.12.2019, 17:22
Amazon yangınlarından sorumlu tutulmuştu... Açıklama geldi!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio'nun Dünya Doğayı Koruma Vakfı’na (WWF) 500 bin dolar bağış yaptığını ve Amazon'un yakılması için iş birliği yaptığını açıklamıştı. 

Bunun üzerine Oscar sahibi yıldızdan açıklama geldi. 

DiCaprio, Amazon için kriz zamanında doğal ve kültürel miraslarını korumaya çalışan Brezilya halkını desteklediğini belirterek, "Onlar çevreyi korumak için gereken bağlılık ve tutkunun şaşırtıcı ve alçakgönüllü birer örneği." ifadelerini kullandı.

"Ekosistemleri koruyan gruplarla yan yana durmaktan gurur duyuyorum"

Yeri doldurulamaz ekosistemlerin geleceğinin tehlikede olduğuna dikkat çeken DiCaprio, "Onları koruyan gruplarla yan yana durmaktan gurur duyuyorum. Desteğe değer olmasına rağmen, hedeflenen kuruluşları desteklemedik." dedi. 

Hollywood yıldızı, tüm Brezilyalıların geleceği için Amazon'u güvenceye almak adına yorulmadan çalışan Brezilya halkını, yerel yönetimleri, bilim insanlarını, eğitimcileri ve tüm insanları desteklemekte kararlı olduğunu da vurguladı.

Bolsonaro ne demişti?

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Leonardo Di Caprio'nun bu sene Amazon bölgesinde çıkan yangınlardan kısmen sorumlu olduğunu iddia edip kâr amacı gütmeyen kuruluşlara fon sağladığını savunmuştu.

Bolsonaro, ünlü aktör için "Havalı adam değil mi? Amazon'u yakmak için para veren" ifadelerini kullanırken iddialarını konuşmasında delillendirmemişti. 
 

Yorumlar (0)