Amazon'un Trump kabusu... Askıya alındı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump'ın Amazon'a yönelik eleştirilerinin ardından, Amazon'un da finale kaldığı 10 milyar dolarlık bulut bilişim ihalesini askıya aldı.

DÜNYA 03.08.2019, 08:22
Amazon'un Trump kabusu... Askıya alındı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Amazon'a yönelik eleştirilerinin ardından, Amazon'un da finale kaldığı 10 milyar dolarlık bulut bilişim ihalesinin ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından askıya alındığı açıklandı. 

Pentagon Sözcüsü Elissa Smith, bakanlığın ihaleye ilişkin süreçler tamamlanana kadar herhangi bir karar verilmeyeceğini bildirdi.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in, Trump'ın Amazon'a yönelik endişelerini dile getirmesinin ardından, Amazon ve Microsoft'un finale kaldığı 10 milyar dolarlık ihaleyi 'bir kez daha gözden geçirme kararı' verdiği ifade edildi.

Trump memnun değildi 

Söz konusu haberlerde ihaleyi Amazon'un kazanmaya yakın olduğu ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bundan memnuniyet duymadığı belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in yeniden değerlendirme sürecinin ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 10 yıllık projenin en sağlıklı şekilde gerçekleştirileceği hususunda güvence verdi.

Ayrıca Washington Post gazetesinin de sahibi olan Jeff Bezos ile yıldızı barışmayan Trump'ın, askerî hassas bilgilerin de bulunduğu projenin Amazon'a gitmesini istemediği ifade ediliyor.

Diğer bir yandan, gizli ve hassas birçok askerî bilginin kapsamına girdiği Ortak Girişim Savunma Altyapısı (JEDI) adlı bulut bilişim projesi, özellikle ABD Kongresinde de tartışmalara yol açmıştı.

Bazı Cumhuriyetçi senatörler, Amazon'un ihaleyi kazanmasından kaygı duyduklarını gösteren beyanlarda bulunmuştu.

Finalde Microsoft ve Amazon

IBM ve Oracle gibi önemli bilişim firmaları ihale dışında kalırken, finalde Microsoft ile Amazon kalmıştı.

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) tarihinde 'alanında ilk' olarak tanımlanan ve 10 yıl boyunca faaliyette kalması planlanan bulut bilişim ihalesinin bedelinin 10 milyar dolar olduğu bildirilmişti. 

Yorumlar (0)