Amazon'dan tepki çeken yılbaşı süslemeleri!

Amazon, Auschwitz toplama kampına ait görsellerin yer aldığı yılbaşı süslemelerini sattığı için eleştiri yağmuruna tutuldu.

DÜNYA 02.12.2019, 11:48
Amazon'dan tepki çeken yılbaşı süslemeleri!

Amazon'da satılan ve üzerinde Polonya'daki Auschwitz-Birkenau toplama kampına ait görsellerin yer aldığı yılbaşı süslemeleri tepki çekti.

Milyonlarca insanı ölüme taşıyan trenlerin, kamptaki barakaların resmedildiği eşyalar arasında yılbaşı süslerinin yanı sıra şişe açacağı ve mousepad de yer aldı.

Nazi Almanyası tarafından İkinci Dünya Savaşı döneminde kurulmuş en büyük toplama kampı olan ve daha sonra müzeye dönüştürülen Polonya'daki Auschwitz Müzesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Auschwitz’e ait görüntülerin bulunduğu yılbaşı süslemelerini satmak uygun görünmüyor. Bir şişe açacağının üzerinde Auschwitz’in olması daha çok rahatsız edici ve saygısızlık” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu paylaşımın ardından Amazon, birçok tepki mesajı alınca ürünleri satıştan kaldırdığını duyurdu.

Amazon'un Sözcüsü, Metro gazetesine yaptığı açıklamada; tüm satıcıların, Amazon'un satış kurallarına uymak zorunda olduğunu, uymayanların ise hesaplarının kaldırılması da dahil olmak üzere yaptırımlara maruz kalacağını söyledi.

İkinci Dünya Savaşı döneminde Auschwitz-Birkenau kampına gönderilen 1.3 milyon Yahudiden 1.1 milyonu vahşi bir şekilde katledilmişti. Kampta Yahudi olmayan en az 100 bin kişi de öldürülmüştü.

Yorumlar (0)