Amazon'daki yangınlarla ilgili zirve yapılacak

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro 6 Eylül'de Amazon'daki yangınlar konusunda komşu ülkelerle bir zirve yapılacağını açıkladı.

DÜNYA 28.08.2019, 23:24 28.08.2019, 23:52
Amazon'daki yangınlarla ilgili zirve yapılacak

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon'da devam eden orman yangınlarıyla ilgili olarak 6 Eylül tarihinde bir toplantı yapılacağını duyurdu.

YANGINLA İLGİLİ AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Amazon ormanlarında süren yangınlarla ilgili olarak Venezuela hariç komşu ülkelerle birlikte Kolombiya'nın Leticia şehrinde 6 Eylül Cuma günü bir toplantı düzenleneceğini bildirdi.

Bolsonaro, Şili'nin Amazonlar'daki yangını söndürmeye yardım etmeleri için 4 hava aracını göndermesini kabul ettiklerini açıkladı. Bolsonaro, G7 ülkelerinin yangınların söndürülmesi için yaptığı 20 milyon avroluk yardım teklifini reddettiklerini kaydederek, Brezilya'nın egemenliğinin "herhangi bir karşılığı olmadığını, 20 trilyon doların bile kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Şili Devlet Başkanı Pinera da Brezilya ile yaptıkları karşılıklı işbirliği nedeniyle çok memnun olduğunu ifade ederek, çevre sorunlarının ülkelerin egemenliklerine saygı duyularak çözülmesi gerektiğini, ikili işbirliğine dayalı bir şekilde yapılacak uluslararası yardımların "değerli ve önemli" olduğuna değindi.

Yorumlar (0)