Amal Clooney'den Ukrayna sitemi: Mezbahaya döndü!

Ünlü aktör George Clooney'nin eşi olan ünlü avukat Amal Clooney, "Ukrayna, Avrupa'nın orta yerinde insanların kesildiği bir mezbahaya döndü." dedi.

DÜNYA 28.04.2022, 01:04 28.04.2022, 01:45 Hakan Öksüz
Amal Clooney'den Ukrayna sitemi: Mezbahaya döndü!

Hollywood yıldızı George Clooney ile evli olan ünlü avukat Amal Clooney, Ukrayna'daki savaşa ilişkin açıklamalarda bulundu. BM Güvenlik Konseyi tarafından Ukrayna'da işlenen suçları görüşmek için yapılan gayrıresmi toplantıya davetli olarak katılan Amal Clooney, "Ukrayna, Avrupa'nın orta yerinde insanların kesildiği bir mezbahaya döndü." ifadelerini kullandı.

"Burada insanlığa karşı suç işleniyor"

İnsan Hakları savunucusu olarak bilinen ünlü avukat, Ukrayna hükümetine ve halkına yardım etmenin kendisi için görev olduğunu belirtti. Ukrayna'da işlenen insanlık suçlarının görmezden gelinemeyeceğine işaret eden Amal Clooney, "Burada insanlığa karşı suç işleniyor. Soykırım yapılıyor." diye konuştu.

"Suçların failleri cezasız kaldı"

Adalete değer vermemenin sonucu olarak böyle bir manzarayla karşılaştıklarına değinen ünlü avukat Clooney, "Bunun gibi insan hakkı ihlâlleri ile daha önce Yemen, Darfur ve Myanmar'da karşılaştık. Orada işlenen suçların failleri cezasız kaldı. Sizce bu diğerlerine nasıl bir mesaj veriyor? Suçları işlerken kendilerine bir şey olmayacağını düşünüyorlardı ve maalesef haklı oldukları ortaya çıktı." diyerek serzenişte bulundu.

"Rus general Halep'te ve Mariupol'de katliam yaptı"

Suriye'de yaşanan insanlık dramının bir benzerinin şimdi Ukrayna'da meydana geldiğini söyleyen Amal Clooney, "İnsanların 'kasap' olarak andıkları Rus general, önce Halep'te ve şimdi de Mariupol'de sivil katliam gerçekleştirdi. Diğer ülkeler sessiz kalmamalı ve Uluslararası Adalet Divanı'na gitmeli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)