Altın madeni ocağına saldırı: 36 kişi öldü!

Kongo'da bir altın madeni ocağına saldıran CODECO isimli isyancı grup, 4 aylık bir bebeğin de aralarında yer aldığı 36 kişiyi öldürdü.

DÜNYA 09.05.2022, 01:30 09.05.2022, 14:14 Hakan Öksüz
Altın madeni ocağına saldırı: 36 kişi öldü!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yaşanan bir terör saldırısı ülkeyi şoke etti. Gelen bilgilere göre saldırı, ülkenin doğusunda yer alan Ituri eyaletinde meydana geldi. Kongo'nun Kalkınması İttifakı (CODECO) isimli isyancı grup tarafından düzenlenen saldırı sonucu 36 kişi hayatını kaybetti.

Djugu kentindeki Blanquette altın madenine saldıran isyancılar, katliam yaptı. Saldırganların 4 aylık bir bebeğin de aralarında yer aldığı 36 kişiyi öldürdüğü belirlendi. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ordu mensubu ve sağlık ekibinin gönderildiği kaydedildi.

8 yılda binlerce sivili katlettiler

Ekipler, katliamın yaşandığı madende arama kurtarma çalışmalarına başladı. Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini bildirdi. CODECO, düzenlediği saldırılarda son 8 yılda binlerce sivilin canına kıydı.

Saldırının yapıldığı bölgede altın ve kobalt gibi değerli madenler çıkarılıyor. Bölgenin zenginliklerinden yararlanmak isteyen farklı gruplar, güç mücadelesine girişiyor. Bu güç mücadelesinin sonucunda zaman zaman saldırılar ve misillemeler gerçekleştiriliyor.
 

Yorumlar (0)