Almanya’dan Türk işçi hamlesi! Havaalanında çalıştırmak için binlerce kişi alacak

Koronavirüs pandemisinin ardından havaalanlarında yaşanan yoğunluk sebebiyle Almanya, 3 bin Türk işçi almaya hazırlanıyor.

DÜNYA 26.06.2022, 11:40 26.06.2022, 12:43
Almanya’dan Türk işçi hamlesi! Havaalanında çalıştırmak için binlerce kişi alacak

Avrupa'da en fazla Türk gurbetçinin hayatını sürdürdüğü ülke olan Almanya istihdamdaki açığını tekrar Türkiye ile kapatmayı planlıyor.

Çalışan azlığı kaosa sebep oldu

Koronavirüs sürecinin bitmesi ile havayolu ulaşımında meydana gelen yoğunluk ve çalışan azlığı, havaalanlarında kaosa sebep oldu.

Edinilen bilgilere göre, Almanya Ulaştırma Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı bu problemi ortadan kaldırabilmek için yeni bir yol haritası çizmeyi planlıyor.

3 bin Türk işçi alınacak

Bu çerçevede görüşme sağlayan bakanlar, ülke genelinde havaalanlarındaki 2-3 bin kişilik görevli açığını Türk işçilerle kapatma kararı verdi.

Gerçekleştirilen planlamaya göre temmuz ayının sonrasında havaalanlarında istihdam edilecek işçiler için geçici statü düzenlenecek.

Alınacak işçilerin konaklama imkanları ve sosyal hakları da Alman hükümeti tarafından karşılanacak.

Makul bir konaklama sağlanacak

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil’in konuya ilişkin açıklamasında "Federal hükümet, acilen ihtiyaç duyulan elemanların yurtdışından geçici görev için Almanya'ya gelmesine izin vermeyi planlıyor" şeklinde ifade etti.

Her türlü sömürünün ve sosyal ayrımcılığın önüne geçmek istediklerini aktaran Heil, "İşverenler toplu bir şekilde ücret ödemeli ve belirli bir süre için makul bir konaklama ortamı oluşturmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)