Almanya’dan PKK’nın isteğine yanıt: Listede kalmaya devam edeceksiniz

Almanya İçişleri Bakanlığına PKK tarafından terör örgütü listesinden çıkarılma talebi olumsuz olarak cevaplandı. İçişleri Sözcüsü Maximilian Kall, PKK’yı terör örgütü olarak gördüklerini ve bununla alakalı herhangi bir değişiklik oluşturulması için bir neden görmediklerini belirtti.

DÜNYA 11.05.2022, 16:49
Almanya’dan PKK’nın isteğine yanıt: Listede kalmaya devam edeceksiniz

Terör yapılanması olan PKK’nın yasaklı terör örgütlerinden oluşan listeden kaldırılması talebine dair Almanya İçişleri Bakanı Sözcüsü Maximilian Kall, Berlin’de değerlendirmede bulundu.

“Farklılık olmayacak”

Almanya'da PKK’nın aşırılık taraftarı olarak boy gösteren bir terör örgütü biçiminde görüldüğüne vurgu yapan Maximilian Kall, “Mahkemeler de bu durumu birçok kez onayladı. Bu mevzuda birden fazla olmak üzere hukuki süreçler yapılmıştı. Şu anki durumda bu konuyla alakalı herhangi bir farklılık yapma düşüncemiz bulunmuyor” dedi.

26 Eylül 1993 tarihinde listeye alınmıştı

Yasaklı listeden isimlerinin kaldırılması adına bir başvurunun bulunduğunu yapıldığını Maximilian Kall, "Fakat bizler İçişleri Bakanlığı olarak bu hususta herhangi bir farklılığa gitmeyi düşünmüyoruz” şeklinde ifade etti. Almanya’da, iki avukat tarafından terör örgütü PKK’nın yasaklı listesinden kaldırılması adına İçişleri Bakanlığına talepte bulunulmuştu.

PKK, Almanya'da 26 Eylül 1993 tarihinde zamanın Federal İçişleri Bakanı Manfred Kanther tarafından yasaklı terör yapılanmaları listesine eklenmişti.

Yorumlar (0)