Almanya’dan Afganistan adımı: Askıya alınabilir

Afganistan’a yapılan destek ile ilgili açıklamada bulunan Almanya Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, “Taliban yönetimi içerisinde bulunan Afganistan’a yapılan destek askıya alınmalıdır” dedi.

DÜNYA 26.12.2022, 17:05
Almanya’dan Afganistan adımı: Askıya alınabilir

Taliban geçici hükümeti tarafından yönetilen Afganistan'da kadınlar ile ilgili alınan kararlar sonrasında açıklama yapan Svenja Schulze, “STK’larda çalışma sağlayan kadınların işten çıkarılması adına alınan karar sonrasında Afganistan’a verdiğimiz desteği durdurmalıyız.” ifadesinde bulundu.

“Bu Afgan halkına karşı yapılan bir darbedir”

Taliban’ın Afganistan'da bulunan STK'lerde çalışma sağlayan kadınların kovulmasına dair karar almasını değerlendiren Schulze, “Bu karar Afgan vatandaşlarına karşı yapılan yardımlara bir darbedir. Kadın personelleri olmadan kuruluşlar nüfusun birçok kısmı adına yapılan çalışmaları devam ettiremezler. Bu, tamamıyla farklı bir hadiseyi gün yüzüne çıkardı. Bu nedenle başkaları üzerinden verdiğimiz mevcut yardımın mevcut durumda askıya alınması tarafındayım." ifadelerini kullandı.

Schulze, Dünya Bankası ile Almanya Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Bakanlığının kısa bir vakit içerisinde Taliban'ın meydana getirdiği bu yeni hadisede Afganistan'da bulunan insanlara karşı destek faaliyetlerinin sürdürülüp sürdürülmeyeceğini ve gerekli olduğu sürelerde ne şekilde devam edeceği hususunda görüşme sağlayabilmek adına Afganistan Yeniden İnşa Fonu katılımcıları ile bir toplantı düzenleneceğini belirtti.

Yorumlar (0)