Almanya’da Türk bebek, eşcinsel çiftten alınıp Türk aileye verildi

Almanya’da Mustafa Yolal ve Aygül Küçükbıyık’tan alınıp eşcinsel bir çifte verilen Türk bebek, Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği’nin girişimleri sonrası Türk bir koruyucu aileye verildi. 

DÜNYA 17.11.2022, 14:22 18.11.2022, 09:09
Almanya’da Türk bebek, eşcinsel çiftten alınıp Türk aileye verildi

Almanya’da yaşayan Mustafa Yolal ve Aygül Küçükbıyık çiftinin bebekleri olan Emir, annesinin psikolojik sorunları ve gelişim yetersizliği gerekçe gösterilerek ailesinden alındı. Küçük bebeğin eşcinsel bir çifte verilmesi sonrası aile karara büyük tepki gösterdi. Anne Aygül Küçükbıyık, haziran ayında Türkiye’nin Düsseldorf Başkonsolosluğu’na başvurarak yardım talep etti.  

3 aylık mücadele sonuç verdi

30 Mayıs’ta koruma alına alınan bebeğin eşcinsel çifte verilmesini istemeyen annenin başvurusu üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Düsseldorf Ataşeliği devreye girdi. Ataşelik tarafından mağdur anneye bu süreçte her türlü hukuki destek ve yardım sağlandı. Alman makamlarıyla irtibata geçen yetkililer, Emir bebeğin bir Türk koruyucu aileye verilmesini isteyerek yazılı başvuruda bulundu. 

Yaklaşık 3 aylık mücadele sonrası Emir bebeğin eşcinsel çiftten alındığı ve bir Türk koruyucu aileye verildiği duyuruldu. Ailenin, Düsseldorf Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği’nin toplantılarına da katılan bir çift olduğu bildirildi. 

Yorumlar (0)