Almanya’da Rusya yanlıları ve karşıtları karşı karşıya

Almanya’nın pek çok kentinde Rusya yanlıları ve karşıtları gösteriler düzenledi. Karşıt grupların karşı karşıya geldiği bölgelerde güvenlik güçleri bölgeye giderek herhangi bir karışıklığın çıkmasına engel olmaya çalıştı. Ukrayna Berlin büyükelçisi Andrij Melnyk ise Alman basınına yaptığı açıklamada Almanya’daki gösterilerde Rus bayraklarının gösterilmesinin yasaklanması gerektiğini belirtti.

DÜNYA 11.04.2022, 09:50 12.04.2022, 09:36
Almanya’da Rusya yanlıları ve karşıtları karşı karşıya

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim Almanya’ya da sıçradı. Almanya’nın Frankfurt kentinde yer alan Opera Meydanı’nda düzenlenen Rusya yanlısı gösterilere yüzlerce kişi katılarak destek verdi. Gösteriye katılanlar yanlarında Rusya ve Sovyetler Birliği bayraklarını da getirerek “Rusya” şekilde sloganlar attılar.

Pek çok şehirde gösteriler düzenlendi

Gerçekleştirilen bu eyleme karşı düzenlenen bir başka gösteride ise Ukrayna yanlıları “utanç” sloganları ile karşılık verdi. İki grup arasında güvenlik güçleri yer aldı. Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen bir başka gösteride ise yaklaşık 350 aracın katıldığı Rusya yanlısı bir konvoy düzenlendi ve bu konvoy ile Rusya’ya destek verildi. Osnabrück kentinde nasyonalizme ve ırkçılığa karşı düzenlenen bir başka eylemde ise bölge polisi Rusya yanlısı yazılar ile birlikte eyleme katılmak isteyenlere izin vermedi. Lörrach şehrinde 120 aracın katıldığı bir başka gösteride ise 120 araçlık bir konvoy ile Rusya, Sovyetler Birliği ve Almanya bayrakları taşındı.

“Barbarca saldırılar Avrupa’da yüceltiliyor”

Öte yandan Ukrayna Berlin Büyükelçisi Andrij Melnyk ise Alman haber ajanslarına bir açıklama yaptı. Melnyk gerçekleştirilen gösterilerde Rusya yanlısı bayrakların taşınmasının yasaklanması gerektiğini belirtti. Rus bayraklarının taşınmasının düşünce özgürlüğü ile bir ilişkisinin olmadığını belirten Melnyk bu durumun barbarca saldırıların Avrupa’nın ortasında yüceltilmesi olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)