Almanya’da Nitelikli Göçmen Yasası onaylandı: Puanlama yapılacak

Almanya'da Bakanlar Kurulu, nitelikli iş gücü açığının önüne geçmeyi planlayan yeni “Nitelikli Göçmenlik Yasası”na onay verdi.

DÜNYA 31.03.2023, 09:36
Almanya’da Nitelikli Göçmen Yasası onaylandı: Puanlama yapılacak

Almanya'da nitelikli iş gücü açığı, birçok sektörü ve şirketi olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı, Almanya'daki nitelikli iş gücü göçünü kolaylaştırmak için nitelikli göçmen stratejisini onayladı.

“Büyük bir riskti”

Açıklamada, Almanya'daki nitelikli iş gücü açığının 2022'de 1,98 milyon seviyesine ulaştığı ve bu durumun refah için bir risk haline geldiği ifade edildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, nitelikli iş gücünü garanti altına almanın ülkesinin önündeki 10 sene içerisinde en büyük ekonomik vazifelerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek, yeni Nitelikli Göçmenlik Yasası ile beraber modern bir göçün temellerini attıklarını dile getirdi.

Puanlama sistemi olacak

Nitelikli Göçmenlik Yasası, dil becerileri, mesleki deneyim, yaş ve Almanya ile bağlantıları dikkate alarak puanlama sistemi getiriyor. Ayrıca, yasa aile birleşimi ve mesleki niteliklerin tanınması gibi basitleştirmeler de içeriyor. 

Yorumlar (0)