Almanya’da kan donduran mektup: Türkleri öldüreceğiz

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Mevlana Camii’ne, üzerine gamalı haç bulunan bir tehdit mektubu bırakıldı. Mektupta, “Siz Türklerin hepsini öldüreceğiz” ifadeleri dikkat çekti. 

DÜNYA 29.08.2022, 17:35 29.08.2022, 17:37
Almanya’da kan donduran mektup: Türkleri öldüreceğiz

Edinilen bilgilere göre, Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Barnstorf bölgesinde yer Mevlana Camii’nde ürkütücü bir gelişme yaşandı. İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na (İGMG) bağlı olarak Müslümanları ağırlayan camiye bir tehdit mektubu bırakıldı. Mektubun üzerinde bulunan gamalı haç ve ırkçı terör örgütü NSU 2.0 imzası dikkat çekti. Camiye bırakılan mektupta, “Siz Türklerin hepsini öldüreceğiz” cümlesi kullanıldı. 

“Daha önce de birçok kez tehdit mektubuna şahit olduk”

Tehdit mektubuna ilişkin açıklamalarda bulunan Aşağı Saksonya Schura Başkanı Recep Bilgin, daha önce de benzer saldırılara maruz kaldıklarını fakat yetkililerin bu durumu dikkate almadığını söyledi. 4 ay içinde ikinci kez saldırıya uğradıklarını dile getiren Bilgin, “Bu tarz ırkçı saldırılarla ve tehdit mektupları ile bizi korkutmak istiyorlar. Daha önce de birçok kez tehdit mektubuna şahit olduk. Camilerimize fiziki saldırılar yapıldı. Camlarını kırdılar, hasar verdiler. Hem politikacıların hem de polislerin bu saldırılara karşı daha net bir duruş sergilemesini bekliyoruz. Camilere yönelik saldırıların ciddiye alınmasını istiyoruz. Bu durumlara karşı ortak bir tepki gösterilmesi lazım” şeklinde konuştu. 



Geçen sene camilere ve Müslümanlara 662 saldırı düzenlendi

Geçen sene Almanya'da, camilere ve Müslümanlara yönelik toplam 662 saldırı düzenlendi. Bu saldırıların genellikle PKK terör örgütü ve Nazi sempatizanları tarafından planlandığı öğrenildi. Geçen sene yaşanan bu olaylarda toplam 17 kişi yaralanmış, yüz binlerce avroluk da maddi hasar meydana gelmişti. 

Yorumlar (0)