Almanya’da depremzedeler için tören düzenlendi

6 Şubat günü gerçekleşen merkez üssü Kahramanmaraş depremlerde hayatını kaybedenleri anmak ve depremden etkilenen kişilerle dayanışma sağlamak adına Almanya'da Aşağı Saksonya Eyalet Hükümeti tarafından tören gerçekleştirildi.

DÜNYA 05.03.2023, 15:30 07.03.2023, 10:16
Almanya’da depremzedeler için tören düzenlendi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde 11 kent enkaza dönüştü. Deprem bölgesine ilk günden hem Türkiye’den hem de tüm dünyadan seferberlik sağlandı. Bu noktada depremzedeleri yanında yer almak isteyen ve hayatını kaybedenleri anmak üzere Almanya’da Aşağı Saksonya Eyalet Hükümeti tarafından tören düzenlendi.

“Sizin acınızın bizlerin acısıdır”

Hannover Opernplatz'ta gerçekleştirilen anma törenine Aşağı Saksonya Eyalet İçişleri Bakanı Daniela Behrens, Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya ve Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil ile çok sayıda Alman katılım sağladı.

Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenlerin hayatını anısına bir dakika kadar saygı duruşunda bulunulmasının sonrasında açıklamada bulunan Başbakan Weil, “Meydana gelen deprem felaketi, milyonlarca kişiyi hüzne boğmuştur. Dolaylı veya doğrudan 30 milyondan fazla insan depremden etkilendi. Aynı şekilde eyaletimizde yaşamını sürdüren ve ailesi deprem bölgesinde bulunan vatandaşlarımız da var. Birçok toplumun iç içe yaşamını sürdürdüğü bir eyaletiz. Suriye ve Türkiye vatandaşları, toplumumuzun değerli parçalarındandır. Sizin acınızın bizlerin acısıdır" dedi.

Yardım yapan vatandaşlarına dayanışma gösterdiği için teşekkürlerini sunan Weil, depremde yaşamını yitirenlerin yakınlarına taziyelerini iletti.

Yorumlar (0)