Almanya’da Covid-19 kısıtlamaları uzatılıyor 

Almanya’da artan vakalar üzerine alınan tedbirler kapsamında kısıtlamaların 18 Nisan’a kadar uzatılabileceği belirtildi. 

DÜNYA 22.03.2021, 11:31 22.03.2021, 13:18
Almanya’da Covid-19 kısıtlamaları uzatılıyor 

Almanya’da son bir hafta içinde 103 bin kişiye Covid-19 tanısı kondu. Hızlı şekilde artan vaka sayısı neticesinde kısıtlamalar ve tedbirleri görüşmek üzere toplanan Almanya Sağlık Bakanlığı, mevcut kısıtlamaların 18 Nisan tarihine kadar süreceğini belirtti. Henüz kesin karar çıkmasa da yapılacak toplantı sonrasında önerinin kabul edileceği, basına sızan haberler arasında yer aldı.

Angela Merkel ile eyalet başkanları arasında yapılacak toplantıda “Acil Fren Mekanizması” adı altında Covid-19'un ve tedbirlerin görüşüleceği belirtiliyor. Toplantı, çevrim içi şekilde düzenlenecek.



Aynı aile, farklı bir aileden yalnızca 1 kişi ile görüşebilecek

Angela Merkel ve eyalet başkanları tarafından oluşturulan Acil Fren Mekanizması kapsamında pek çok karar alınmıştı. Bu kararları uygulamak için vaka sayısının 100 bini aşmasını bekleyen siyasiler, son verilere göre acil toplanarak taslağın hepsini onaylayacak.

Taslak içinde alınan kararlarda “kapalı iş yerleri açılmayacak”, “aynı aile üyeleri farklı bir aileden yalnızca 1 kişi ile görüşebilecek”, “ekstra önlemler alınırsa kapalı mekanlardan bazıları yavaş yavaş açılabilecek”, “yüksek vaka sayısına sahip bölgelerde akşam sokağa çıkma yasağı uygulanacak”, “kamu ve özel sektör çalışanları haftada iki kez test yaptıracak” gibi pek çok kesin tedbir yer alıyor. 

Şu ana kadar Almanya, 2 milyon 659 bin 516 vaka ve 74 bin 664 can kaybını Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirdi. 

Yorumlar (0)