Almanya’da camiye tüfekli saldırı düzenlendi

Almanya Saksonya’da bulunan bir camiye tüfekli saldırı düzenlendi. Caminin karşısındaki binadan tüfekle ateş edildi. 3 mermi binanın cephesine çarparak yere düşerken olayda yaralanan olmadı. 

DÜNYA 24.01.2022, 08:45 24.01.2022, 09:05
Almanya’da camiye tüfekli saldırı düzenlendi

Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletinin Halle şehrinde bulunan İslam Kültür Merkezi Derneği’nin içindeki camiye bir saldırı düzenlendi. Halle Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre merkezin yakınlarında bulunan bir apartmandaki 2 kişi, camiye ateş etti.  



3 mermi bina cephesinden sekti 

Tüfekle açılan ateşte 3 mermi de binanın dış cephesine çarparak yere düştü. Görgü tanıklarının ifadeleri de polisin açıklamalarını doğrular nitelikteydi. Apartmandaki bir dairenin sahibi olduğu belirlenen 55 yaşındaki kişinin evinde yapılan aramada 2 adet tüfek bulundu. Bunlara el koyan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.  



“Müslüman düşmanlığı sözde kalmıyor” 

Gözaltına alınan 55 yaşındaki şahsın herhangi bir suç kaydının bulunmadığı belirtilirken Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi de Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı: “Allah’a şükürler olsun kimse yaralanmadı. Polis şu anda soruşturma yürütüyor. Müslüman düşmanlığı ve ırkçılık ise sözde kalmıyor.” 

Konsey, olay hakkında bir kişinin yakalandığını belirterek Halle polisine teşekkür etti. Bir diğer konsey paylaşımında ise camiye daha önce de silahlı saldırı düzenlendiği aktarıldı. 

Yorumlar (0)