Almanya’da cami ateşe verildi!

Almanya’nın Hagen kentindeki Ulu Cami’nin önünde kartonlar ve çöp bidonları ateşe verilince yangın çıktı. Camide maddi hasar meydana geldi.

DÜNYA 25.05.2019, 16:07 25.05.2019, 16:13
Almanya’da cami ateşe verildi!

Almanya’nın Hagen kentindeki Ulu Cami, kimliği belirsiz bir kişi tarafından kundaklandı. Camide yangın sonucu maddi hasar meydana geldi. İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Hagen Ulu Cami’ye yönelik saldırı, yerel saatle 10.00’da gerçekleştirildi. Cami önündeki kartonlar ve çöp bidonlarının ateşe verilmesi nedeniyle çıkan yangında camide maddi hasar oluştu.

MADDİ ZARARA UĞRADI

Hagen Ulu Cami Cemiyet Başkanı Ömer Oral, cami girişindeki 6 çöp bidonunun yakıldığını ve caminin büyük ölçüde maddi zarara uğradığını söyledi.

Oral, saldırıda can kaybının olmamasının en büyük teselli olduğunu söyledi ve “Caminin özellikle girişinde büyük hasar oluştu. Sis ve duman camiye doldu ve camideki tüm eşyalar mahvoldu. İtfaiye ve polis teşkilatı geldi. Güvenlik kamerasını incelediğimizde bir kişinin iki köpeği ile caminin girişine geldiği ve cebinden bir şeyler çıkardığı görülüyor. Kameranın görüntü açısından çıkıyor, ateşe verdiği görülmüyor ama oradan ayrılınca yangın çıkıyor.” açıklamasını yaptı.

“SALDIRILAR BİZİ YOLUMUZDAN ALIKOYAMAZ”

Bu tür olayların üzücü olsa da kendilerini yıldırmayacağını belirten Oral, “Mesele özellikle camiyse ve İslam'sa, mesele Avrupa'da dinimizi yaşatmaksa bu tür saldırılar bizi yolumuzdan alıkoymaz, aksine ısrarla yolumuza devam ederiz. Çevremizdeki insanlara ulaşıp hep birlikte kendimizi ve dinimizi daha iyi tanıtmamız gerekir.” diye konuştu.

Yangın sırasında caminin üst katında bulunan çocuklar ve aileler tahliye edildi. Polis, camide olayla ilgili inceleme yaparak soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)