Almanya’da bir hastane Rus hastaları tedavi etmeyeceğini açıkladı

Almanya’da bir klinik son dönemde Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilimin ardından hastanede Rus ve Belaruslu vatandaşların tedavilerini gerçekleştirmeyeceğini açıkladı. Gelen yoğun tepkilerin ardından hastane geri adım atarak özür diledi.

DÜNYA 11.03.2022, 14:59 12.03.2022, 13:51
Almanya’da bir hastane Rus hastaları tedavi etmeyeceğini açıkladı

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından pek çok ülke Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamaya başladı. Ancak bu yaptırımların çoğu Rusya hükümetine karşı yapılan ve bölgede yer alan dengeleri yeniden düzene sokmak için yaptırımlar. Öte yandan bazı durumlarda hükümetler yerine belli bir ırk da cezalandırılabiliyor. Buna benzer bir durum Almanya’da meydana geldi.

Rus ve Belaruslu vatandaşlar hastanede kabul edilmiyor

Alman medyasında yer alan habere göre ülkedeki özel bir hastane Rus ve Belaruslu vatandaşları hastaneye almama kararı aldı. Paylaşılan habere göre Münih’te yer alan Latros Kliniği çalışanların gönderdiği bir yazı paylaşırken Rusya ve Belarus vatandaşlarının hastaneye giriş yapmalarına izin verilmeyeceği aktarıldı. Yazıda ayrıca Rus ve Belaruslu vatandaşların planlanmış bir ameliyatı olması halinde de ertelenmesinin istenildiği aktarıldı. Yazıda ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Rus hükümeti demokrasimizi ve özgürlüğümüzü tehdit ediyor. Bu sebeple yeni bir karar alıncaya kadar Rus ve Belaruslu vatandaşların tedavilerini hastanemizde gerçekleştirmeyeceğiz.

Sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu

Yazı sosyal medyada yer almasının ardından birçok kişi tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Öte yandan yoğun eleştirilerin ardından hastane geri adım atarak özür dilemek zorunda kaldı. Ancak Rus ve Belaruslu vatandaşların hastanede kabul edilip edilmeyeceğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar (0)