Almanya yeşil ışık yakmıştı: Tanklar Ukrayna’ya gidiyor

Berlin yönetimi, Ukrayna’ya 14 adet Alman yapımı Leopard 2 tankının yollanmasına onay verdi.

DÜNYA 25.01.2023, 14:53 25.01.2023, 18:02
Almanya yeşil ışık yakmıştı: Tanklar Ukrayna’ya gidiyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya tank yardımı yapılacağını açıkladı. İlk olarak askeri stoklardan 14 Leopard 2 tankı gönderileceğini ifade eden Scholz, Ukrayna kuvvetlerinde görev yapan kişilere Almanya eğitim verileceğini sözlerine ekledi.

“Uyum ve koordinasyon içerisinde desteklere devam edeceğiz”

Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından gerçekleştirilen yazılı bilgilendirmede, Scholz'un Bakanlar Kurulu görüşmesinde söz konusu kararı açıkladığı ifade edildi. Ukrayna’nın desteklenmeye devam edeceğini aktaran Hebestreit, “Alınan karar, Ukrayna'yı elimizden gelen en iyi biçimde destekleme noktasında izlediğimiz yolu takip etmektedir. Uluslararası çerçevede yakın bir uyum ve koordinasyon içinde hareket sağlıyoruz" dedi.

Bölük oluşturuyorlar

Açıklamada tank desteğinin, Almanya'nın en yakın uluslararası ve Avrupalı ortakları ile düzenlenen yoğun görüşmelerin bir sonucu olduğuna işaret edildi.

Karardaki asıl hedefin, Ukrayna adına Leopard 2 tanklarıyla iki tank birliğini hızlı biçimde bir araya getirmek olduğuna dikkat çekilerek ilk aşamada Almanya'nın silahlı kuvvetler envanteri içerisinde 14 adet Leopard 2 A6 tankından meydana gelen bir bölük oluşturulacağı aktarıldı.

Yorumlar (0)