Almanya ve Fransa'dan Rusya kararı

Almanya, çok sayıda Rus diplomatı 'istenmeyen kişi' olarak ilan etti. Almanya basını, 'istenmeyen kişi' olarak ilan edilen Rus diplomatların sayısının 40 olduğunu ve 5 gün içerisinde ülkeyi terk etmelerinin talep edildiğini yazdı. Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, ülkede bulunan ve eylemleri Fransa'nın güvenliğine aykırı olan 35 Rus diplomatın sınır dışı edileceği kaydedildi.

DÜNYA 04.04.2022, 19:41 05.04.2022, 09:17
Almanya ve Fransa'dan Rusya kararı

Almanya hükümeti, Ukrayna'nın Buça şehrindeki sivil kayıpların akabinde Moskova'ya cevap olarak çok sayıda Rus diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan ettiğini duyurdu.

Almanya basını: 40 Rus diplomat ülkeyi terk edecek

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Buça'dan paylaşılan görüntülerin bütün sınırları aşıp geçen 'yok etme' iradesine şahitlik ettiğini kaydederek, "Bu sebeple, Rusya Büyükelçiliği'nin ciddi sayıda personelini istenmeyen kişiler olarak ilan ettik. Müttefiklerimizle birlikte, Rusya'ya karşı halihazırdaki yaptırımları daha da sıkılaştırıyor olacağız. Ukrayna ordusuna olan desteğimizi kararlılıkla genişleteceğiz ve ayrıca NATO'nun doğu tarafını da kuvvetlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Almanya basını, 'istenmeyen kişi' olarak ilan edilen Rus diplomatların sayısının 40 olduğunu ve 5 gün içerisinde ülkeyi terk etmelerinin talep edildiğini yazdı.



Fransa da sınır dışı ediyor

Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, ülkede bulunan ve eylemleri Fransa'nın güvenliğine aykırı olan 35 Rus diplomatın sınır dışı edileceği kaydedildi.

Bunun, AB'nin (Avrupa Birliği) aldığı kararların parçalarından biri olduğu belirtilen açıklamada, önceliğin Avrupalıların ve Fransalıların güvenliğini tesis etmek olduğu belirtildi. 

Yorumlar (0)