Almanya uyardı: Kabul edilemez risklere yol açar

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, turistik noktaların çok hızlı bir şekilde geri açılmasına karşı uyararak Avrupa'nın ortak bir şekilde seyahat özgürlüğünü geri kabul etmesi gerektiğini söyledi.

DÜNYA 26.04.2020, 10:57
Almanya uyardı: Kabul edilemez risklere yol açar

Heiko Maas, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, "Avrupa'da turistik seyahatlere kimin önce izin vereceğini görmek için yapılacak bir yarış kabul edilemez risklere yol açacaktır." dedi.

Birçok Alman turistin enfekte olduğuna inanılan Avusturya'daki Ischgl kayak merkezindeki yüksek enfeksiyon oranına atıfta bulunan Maas, "Popüler bir tatil beldesindeki bir enfeksiyon grubunun kendi ülkelerinde nelere yol açabileceğini zaten gördük. Bunun tekrar olmaması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Almanya, Norveç ve İzlanda gibi ülkelerden gelen yüzlerce turistin, Ischgl'de enfekte olduğuna inanılıyor.

Avusturya'da karantina kaldırıldı

Avusturyalı yetkililer, bu hafta yeni tip koronavirüs (Covid-19) karantinalarını, Ischgl de dahil olmak üzere ülkenin en iyi kayak merkezlerinden üçünde kaldırdı.

Ülke, Avrupa Birliği'nin askıya alınmış açık sınır anlaşmasını tam olarak yeniden başlatmaktan ziyade, başlangıçta Alman ziyaretçilere izin veren, turizmin kademeli bir şekilde yeniden başlatılmasını önerdi.

"Ortak kriterler olmallı"

Maas, "Avrupa olabildiği kadar hızlı, ancak olabildiğince sorumlu olarak seyahat özgürlüğüne geri dönülmesi için ortak kriterler kabul etmeli" dedi.

"Son birkaç haftadaki zar zor kazanılan başarıların mahvolmasına izin vermemeliyiz" diyen Maas, aksi takdirde daha uzun süre seyahat kısıtlamaları olacağını da sözlerine ekledi.

Turizm şirketleri oldukça zorda

Bu arada, Alman Seyahat Birliği (DRV) seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin yüzde 60'ının kendilerini doğrudan iflas tehdidi altında gördüğünü söyledi.

Ankete göre, beş şirketten biri çalışanlarını işten çıkarırken şirketlerden yüzde 80'i de devlet yardımı için başvurdu.

Yorumlar (0)