Almanya, Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye ‘liyakat nişanı’ verecek

Almanya’da koronavirüs aşısını geliştirip tüm dünyaya umut olan Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’ye liyakat nişanı verilecek.

DÜNYA 26.02.2021, 19:19
Almanya, Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye ‘liyakat nişanı’ verecek

Almanya Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından 19 Mart tarihinde Bellevue Sarayı’nda bir tören yapılacağı ifade edildi.

Törene Başbakan Angela Merkel de katılacak ve törende BioNTech’in kurucu ortakları olan Türk bilim insanı Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye Almanya’nın “Yıldızlı Büyük Liyakat Nişanı” verilecek.

Almanya’nın her sene verdiği ilk liyakat nişanları yüksek derece kabul edilirken, Cumhurbaşkanı Steinmeier ise bu sene ilk kez yüz yüze liyakat nişanını takdim edecek.

Çiftin tıbbi araştırmalarına işaret edildi

BioNTech’in kurucularından araştırmacı çiftin işaret edildiği açıklamada, Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin tıbbi araştırmalarına işaret edildi.

“Kısa bir zaman içerisinde virüse karşı aşı geliştirmeyi başardılar”

Yapılan açıklamada, Şahin ve Türeci’nin koronavirüs salgınının önüne geçilmesine katkı sağladığı ifade edilerek, “Onların m-RNA teknolojilerine ilişkin dünya çapında kabul edilen yetkinlikleri ve dur durak bilmez çabalarıyla çok kısa bir zamanda koronavirüse karşı aşı geliştirme ve onaylanmasını başardılar.” denildi.

Yorumlar (0)