"Almanya, Suriye'ye asker göndersin!"

ABD, Almanya'nın Suriye'nin kuzeyine asker göndermesini bekliyor. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, DEAŞ ile mücadelede aktif bir rolü bulunan Almanya'dan askeri anlamda daha fazla destek beklediklerini açıkladı.

DÜNYA 07.07.2019, 09:42
"Almanya, Suriye'ye asker göndersin!"

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Almanya'nın, Suriye'nin kuzeyindeki siyasi süreç ve DEAŞ ile mücadelede aktif bir rolü bulunduğuna dikkat çekti.

Jeffrey, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'dan askeri anlamda daha fazla destek beklediklerini bildirdi.  

"Alman askerlerinin bizim bir kısım bir kısım askerlerimizi ikame edebilmelerini istiyoruz." ifadesini kullanan Jeffrey, Anti-DEAŞ koalisyonundaki partnerlerinden daha fazla görev yapabilecek gönüllüler aradıklarını vurguladı.

Jeffrey, "Almanya'nın bu konuda daha fazla şeyler yapacağını umuyoruz." dedi. 

"Biz DEAŞ'ı tam olarak imha etmek istiyoruz"

Talep edilen askerlerin savaş birliği olmasının temel öncelikleri olmadığın belirten James Jeffrey, "DEAŞ, en iyi Suriye'deki yerel güçler ile püskürtülebilir. Ancak hava desteği, lojistik, eğitim ve teknik yardım konularında belirli bir uluslararası güce ihtiyaç var." açıklamasında bulundu. 

Jeffrey, istenen askeri misyonun, Suriye'nin kuzeyinin istikrarı için görev yapacağına işaret ederek, "İstikrar olmazsa DEAŞ veya diğer gruplar geri gelirler. Biz DEAŞ'ı tam olarak imha etmek istiyoruz. Biz Suriye'de BM tarafından yönetilen bir siyasi reform sürecine girilmesini ve İran'ın ülkeden tamamen çekilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hücum edecek birlikler Suriyeli güçlerden oluşacak"

Suriye'nin kuzeyinde bulunan ABD askerlerinin çekilmesinden sonra ikame edilecek Alman ya da diğer başka ülke askerlerinin, savaşacak kabiliyetlerinin de olması gerektiğini aktaran Jeffrey, "Askerler kendilerini savunmaya hazır olmalılar. Askerlerin ağır makineli silahlar ile bazukaları ve benzeri silahları olacak. Ancak hücum edecek birlikler Suriyeli güçlerden oluşacak." diye konuştu.

ABD'li diplomat, Berlin'de hükümet temsilcileriyle konuyu müzakere ettiğini bildirerek, "Almanlar düşünüp ne yapabileceklerine bakacaklar." dedi. 

Askeri operasyonların Almanya'da nasıl karşılandığını bildiklerini de ifade eden Jeffrey, "Biz Alman tarihini 1933 yılından bu yana biliyoruz. Almanların, her bir askeri angajmanı ne kadar titiz mülahaza ettiklerini de. Ancak böyle bir karar vermek hiçbir ülke için kolay değildir." ifadelerini kullandı.

Jeffrey, DEAŞ saflarında savaşmak için Suriye'ye giden Avrupalıların durumu hakkında, ABD'nin Avrupa'dan farklı düşündüğüne dikkat çekerek, Avrupalıların söz konusu kişileri ülkelerine kabul ederek, haklarında bir iddia olması halinde adli süreci işletmeleri gerektiğini kaydetti. 

Yorumlar (0)