"Almanya'nın gururu" iflasa sürükleniyor!

Alman hükümeti, havayolu şirketi Lufthansa'nın batmaması için harekete geçti. Şirketin yüzde 25,1 hissesinin devlete ait olacağı ileri sürüldü. 

DÜNYA 02.05.2020, 11:56
"Almanya'nın gururu" iflasa sürükleniyor!

Alman havayolu şirketi Lufthansa, iddiaya göre hükümet ile 10 milyar Euro değerinde bir kurtarma paketini görüşüyor.

Der Spiegel'de yer alan haberde, bunun gerçekleşmesi durumunda, şirketin yüzde 25,1 hissesinin devlete ait olacağı ifade edildi. 

Söz konusu haberde, 10 milyar Euro'nun 5,5 milyar Euro'sunun oy hakkından yoksun pay olacağı ve Alman hükümetinin, bunun için yüzde 9 kupon ödemesi olmasını istediği kaydedildi. 

Öte yandan, devlete bağlı Alman kalkınma bankası KfW tarafından 3,5 milyar Euro değerinde bir kredinin de sağlanacağı kaydedildi. Lufthansa’nın alt şirketlerinin kayıtlı olduğu ülkeler olan Avusturya, Belçika ve İsviçre’nin de kurtarma paketine katkı sağlayabileceği bildirildi. 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, "Müzakereler ve tartışmalar sürüyor." dedi. Hava yolu şirketi Lufthansa ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. 

Alman haber ajansı Deutsche Presse-Agentur, 9 ila 10 milyar Euro değerinde bir kurtarma paketi müzakere edildiğini duyurmuştu.

Hava yolu şirketi Lufthansa, diğer birçok turizm ve ulaşım şirketi gibi yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ekonomik bakımdan zor duruma düşmüş bulunuyor.

Yorumlar (0)