Almanya korona aşısı için onay almaya hazırlanıyor

Alman yetkili tarafından koronavirüs için yapılan aşı çalışmalarında bağışıklık sistemini harekete geçiren denemeleri gözlemledikleri yönünde bilgi paylaşıldı. Yapılan testlerle birlikte Almanya korona aşısı için yakın zamanda onay almaya hazırlanıyor.

DÜNYA 03.08.2020, 18:54
Almanya korona aşısı için onay almaya hazırlanıyor

Almanya'da aşı ve ilaç araştırmaları için izin veren Paul Ehrlich Enstitüsü'nden korona salgınına karşı yürütülen aşı çalışmalarına dair umutlandıran bir açıklama paylaşıldı.

Başkan Klaus Cuchutek, aşının yakın bir zamanda onay alacağını paylaştı.

"Aşıdan çok umutluyum"

Cichutek, "Aşı konusunda umudum çok yüksek. Özellikle ilk klinik test sonuçlarını elde ettiğimiz son haftalarda gerçekten de aşının koronaya karşı insanların bağışıklık sistemini harekete geçirdiğini gördük. Bunlar büyük önemi olan yenilikler." ifadelerini kullandı.

"Konu yarış değil"

Dünyada 140-150 yaşının deneme safhasında olduğunu ifade eden Cichutek, "Söz konusu olan bir yarış kazanmak değil. Bizim gerçekten de etkili bir aşıya ihtiyacımız var" dedi.

Test sürecinde kimi sorunlar var

Almanya'da ilgili kurum bakanı Karliczek ise geçtiğimiz haftalarda açıklama yaparak aşı için mucize beklenmemesi gerektiğini kaydederek en erken 2021 ortasına kadar insanlara ulaşabileceğini ifade etmişti.

Bununla birlikte Karliczek korona aşı testlerinde de sorun yaşandığını ifade etti.

(Başkan Klaus Cichutek)

"Koronavirüs tek bir testle tespit edilemez"

Almanya'da tespit edilen vaka sayılarının tekrar artış göstermesi, dikkatleri yurt dışında tatile gidip ülkeye dönenlerde toplanmasına sebep oldu.

Almanya'da tatilden dönüşe geçenlere test yapılması hususunda eyaletler arasında anlaşmazlıkların yaşandığı uygulamanın ise şimdilik rafa kaldırıldığı ifade edildi.

Alman Doktorlar Birliği ise, yapılan tek bir test ile koronavirüsün tespit edilemeyeceğini savunuyor.

Yorumlar (0)