Almanya, karantinayı sona erdirme planları hazırlıyor

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede 19 Nisan'a kadar uzatılan önlemlerin kaldırılıp karantinayı sona erdirme planları hazırlandığı aktarılıyor.

DÜNYA 06.04.2020, 15:25
Almanya, karantinayı sona erdirme planları hazırlıyor

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele kapsamında 22 Mart'ta alınan önlemler, 19 Nisan'a kadar uzatılmış, salgının yayılmasına karşı sosyal temasın 19 Nisan'a kadar kısıtlanması konusunda açıklamalar yapılmıştı.

19 Nisan sonraya planlamalar yapılıyor 

Almanya'da 19 Nisan'dan sonrasına yönelik planlamalar yapıldığı ifade ediliyor. 

Reuters haber ajansının haberine göre, kamuoyunda maske takma zorunluluğu, halka açık toplantılardaki sınırlar ve enfeksiyon zincirlerinin hızlı bir şekilde izlenmesi de dahil olmak üzere, Alman yetkililer, karantina önlemlerinin 19 Nisan'da sona ermesinden sonra hayatı normale döndürmeyi düşündüğü bir önlem listesi hazırladı.

Yeterli derecede önlem alınmalı

Buna göre, İçişleri Bakanlığı tarafından derlenen bir eylem planı taslağında yer alan planlamalarda, kamusal yaşamın dereceli olarak devam etmesine izin verilse de önlemlerin her bir kişi tarafından enfekte olan insan sayısını 1'in altında tutmak için yeterli olması gerektiği ifade edildi.

Temas edilenlerin yüzde 80'i takip edilebilmeli

Bakanlık belgesinde, karantina önlemleri kısmî şekilde kaldırılsa bile enfekte olmuş bir kişinin tanıya kadar geçen 24 saat içinde temas ettiği kişilerin yüzde 80'inden fazlasını izlemek için gerekli mekanizmaya sahip olunması gerektiği aktarılırken, ancak bu şekilde okulların bölgesel olarak yeniden açılabileceği ve katı sınır kontrollerinin gevşetilebileceği kaydedildi.

Almanya'da şu ana dek Covid-19 salgını sebebiyle yaklaşık 100 bin vaka sayısı kaydedilirken, salgına yenik düşen 1.584 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)