Almanya iki Hint ajanı yakaladı!

Almanya, Hindistan adına ajanlık yaptığından şüphelenilen iki Hint vatandaşı hakkında hapis cezası verdi.

DÜNYA 12.12.2019, 16:58
Almanya iki Hint ajanı yakaladı!

Almanya'da bir mahkeme, Hindistan'ın dış istihbarat ajansı adına Almanya'da yaşayan Keşmir ve Sih grupları izleyen evli ajan çiftine hapis cezası verdi. Frankfurt'ta görülen davada Manmohan S. (50) ve eşi Kanwal Jit K. (51), Hindistan'daki istihbarat ajanslarına bilgi sızdırmaktan dolayı suçlu buldu.

Hapis ve para cezasına çarptırıldılar

Manmohan S. yasa dışı ajanlık faaliyetlerinden dolayı 1,5 yıl ertelemeli hapis cezasına, eşi Kanwal Jit K. ise ajanlık faaliyetlerine yardım ve yataklık ettiğinden dolayı 180 günlük gelirine denk gelecek şekilde cezalandırıldı.

Düzenli olarak bilgi aktardıklarını itiraf ettiler

Almanya, Manmohan S. isimli erkeğin ajanlık faaliyetlerine Ocak 2015'te başladığını, eşinin ise kendisine Temmuz 2017'de katıldığını açıkladı. Dava boyunca iki sanık da Hindistan'ın Araştırma ve Analiz Kanadı'na (RAW) düzenli olarak bilgi verdiklerini ve RAW'dan 7 bin 200 avro ücret aldıklarını itiraf etti.

Hindistan hükümeti "dış güçlerden" şüpheleniyor

Hindistan hükümeti, bir süredir yurt dışında yaşayan Sihlerin Hindistan'a karşı ayrılıkçı hareketlere destek verdiğini iddia ediyor. Hindistan, aynı zamanda Keşmir ayrılıkçı hareketlerinin de yurt dışından destek gördüğünü düşünüyor.

Almanya; Birleşik Krallık ve İtalya'dan sonra Avrupa'daki en büyük Sih toplumuna ev sahipliği yapıyor. Alman inanç hakları grubu REMID, ülkede 10 ila 20 bin Sih inancına bağlı insanın yaşadığını belirtiyor.

Yorumlar (2)
Pelin 4 yıl önce
40 yıl düşünsem hintliden ajan olacağı aklıma gelmezdi..nedense☺️
İmran Han > Narendra Modi > İmran Han 4 yıl önce
007 Shahrukh Bhand