Almanya havalimanlarında personel eksikliği krizi! Çözüm arıyorlar

Avrupa ülkelerinde kriz haline gelen havaalanı çalışan eksikliğinin çözümü için yollar aranmaya başladı. Frankfurt Havalimanı tarafından alınan kararla uçuşlar saatte 96’dan 88’e indirilecek.

DÜNYA 16.07.2022, 17:02 18.07.2022, 09:18
Almanya havalimanlarında personel eksikliği krizi! Çözüm arıyorlar

Koronavirüs pandemisi sebebiyle alınan tedbirler çerçevesinde ulaşım sektörü büyük bir kriz içerisine girmişti. Sektörde bütün dengeleri allak bullak eden pandemi sonrasında da toplanma olmadı.

Personel eksikliği Avrupa havalimanlarını vurdu

Bununla beraber Avrupa ülkelerinde çalışan azlığı havaalanlarında krize yaşanmasına sebep oldu. Bu durumdan nasibini alan ülkelerden birisi de Almanya oldu. Avrupa’nın en büyük havalimanı olarak kabul edilen Frankfurt Havalimanı’nda meydana gelen çalışan krizi sebebiyle uçuş sayılarında düşüşe gidilecek.

Uçuş sayıları azaltılıyor

Havalimanını çalıştıran firma, uçuş sayısını saat başına 96’dan 88’e indirmek için Almanya Ulaştırma Bakanlığı’na başvuru yapacaklarını duyurdu.

Ünlü Alman havayolu şirketi olan Lufthansa’da alınan bu karara destek oldu. Firmanın CEO’su Ritter, “Son zamanlarda birçok uçuşu iptal etmek durumunda kaldık. Bu durum müşteriyi etkilerken, çalışanların iş yükünü de fazlalaştırıyor” dedi.

Çözümlerden bir tanesi: Türkiye

Almanya’nın diğer bir çözümü ise farklı ülkelerden işçi almak. Bunun için dikkatini çevirdiği ilk ülke ise Türkiye. Krizi ortadan kaldırmak isteyen Almanya Türkiye’den geçici olacak şekilde 2 bin 500 ve 3 bin kadar çalışan getirmeyi düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın gündeminde olan bu çözüm düşüncesi için gerçekleştirilecek resmi süreçler hızlandırılıyor. Edinilen bilgilere göre, düşünülen takvimde herhangi sorun yaşanmazsa Türkiye'den getirilen çalışanlar ağustos ayı itibarıyla 3 ay süreyle çalıştırılacak.

Yorumlar (0)