Almanya: Harekâtın durmasından memnunuz

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nın ardından Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşma, Alman hükümeti tarafından memnuniyetle karşılandı.

DÜNYA 18.10.2019, 13:41 18.10.2019, 13:46
Almanya: Harekâtın durmasından memnunuz

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, Federal Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuştu. Burger, anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Söz konusu anlaşmayla "harekâta ara verilmesinin kalıcı bir ateşkese dönüşmesini" arzuladıklarını kaydeden Burger, "Harekâtın durmasını, gerilimin azalması ve sivillerin korunması adına memnuniyetle karşılıyoruz." dedi. 

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burger, Almanya olarak konuya ilişkin partnerleriyle görüşmede bulunduklarını, durumun nasıl süreceği ve bunun siyasi süreci nasıl etkileyeceği gibi diğer bazı sorulara da yanıt aradıklarını bildirdi.

Ne olmuştu?

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalar yapmıştı.

ABD ve Türkiye'nin Suriye'de ateşkes için anlaştığını ifade eden Pence, "Barış Pınarı Harekatına 120 saatliğine ara verilecektir." demişti. 

ABD Başkan Yardımcısı Pence, "Amacımız önümüzdeki 120 saat içinde (YPG'nin) çekilmesini sağlamak. Bu başlamış durumda. YPG, bize bölgeden çıkma güvencesi verdi. Suriye'nin sınırında güvenlik sağlanacaktır. Ateşkes anlaşmasına ek olarak Türkiye ve ABD, Kuzey Suriye'de DEAŞ'şın faaliyetlerini durdurmaya karar vermiştir. Bunun içinde tutuklama tesisleri dair anlaşmalar vardır. ABD ve Türkiye, kırılgan insan hakları, özellikle etnik din topluluklarını korumak için ortak karar almıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)